• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Ramazan kampanyası broşüründe alkol rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Metro Gıda Toptancı Marketi`nin Ramazan ayı kampanyası adıyla dağıttığı broşürde alkol reklamı yapılmasına halktan sert tepki geldi. Vatandaşlar Metro marketinin Ramazan ayına saygısızlık ve Müslüman Diyarbakır halkına hakarette bulunduğunu ifade ederek, biran önce bunun kaldırılmasını istedi.

Metro Toptancı Marketi`nin saygısızlığına tepki gösteren esnaf Hasan Ela, "Diyarbakır gibi Müslüman bir halka broşürlerinde alkol satımı yapmaya çalışan bu gibi marketlere her zaman tepkimizi vermekteyiz. İslam`da haram olan içeceklerin Ramazan Kampanyası adı altında Diyarbakır halkına sunan Metro Marketi`nin yaptığı büyük bir saygısızlıktır. Bu kampanyalar Diyarbakır halkına hakarettir. Müslümanların bu gibi marketlerde alışveriş yapmamalarını istiyoruz. Bu gibi marketlerin art niyetli olduğunu söylüyor ve kınıyoruz" dedi.

Ramazan`a özel hazırladığı broşürde alkol reklamının yasak olmasına rağmen alkol reklamı yapılmasını esefle karşıladığını dile getiren esnaf Feyzi Aslan da, "Metro Gıda Toptancısının, Ramazana özel hazırladığı broşürde alkollü içeceklerinde bulunmasını hem Ramazan ayına saygısızlık hem de biz Müslüman halka hakaret olarak görüyorum. Yetkililerden de gerekeni yapmasını rica ediyoruz. Hükümetin yasaklamasına karşın alkollü içeceklerin düşük fiyatlar da verilmesini art niyetli düşünce olarak görüyorum. Reklamının yapılmasının yasak olmasına karşın bu tür reklamların yapılmasını esefle karşılıyorum" diye konuştu.

Metro marketinin Ramazan ayına ve Müslümanlara adeta hakarette bulunduğunu ifade eden Hüsamettin Çelik ise, "Metro Toptancı Marketi, Ramazan`a özel broşüründe alkollü içeceklerin reklamını yapması Mübarek Ramazan ayına hakarettir, saygısızlıktır. Biz bunu kınıyoruz ve yasalarda yasak olduğunu biliyoruz, yetkililerin acilen gerekenler neyse yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Metro Marketini kınadığını belirten Hakan Özgüven, "Metro Toptancı Marketin Ramazan`a özel broşüründe alkollü içeceklerin de bulunmasını kınıyoruz. Yasak olmasına rağmen böyle bir şey yapılıyorsa yetkililerin gerekenleri yapmasını istiyoruz" dedi.

Kampanyayı kınayan Ebubekir Genç ise, "Ben bir genç olarak Metro Marketi`nin bugün bize dağıtığı Ramazan ile ilgili broşürde alkollü içeceklerinde bulunmasını İslam mukaddesatlarına ve biz Müslüman gençlere hakaret ve saygısızlık olarak görüyorum" dedi.
(Sedat Aslan/Mehmet Çelik-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir