• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusu...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında "sanal ortamda hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinerek, olayların herkes için bir turnusol kağıdı görevi gördüğünü söyledi.

Turan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ü kastederek, "Bir milletvekilinin çok edebe mugayir, siyasi sorumluluğa çok uzak birtakım sosyal medya paylaşımlarının olduğunu ifade etmek isterim. Bu malum milletvekilinin Twitter hesaplarına baktığımız zaman polisin kimyasal madde kullandığını, silah çektiği iddiasından tutun da `kahrolsun dinci-faşist diktatörlük`, `İslam bayrağı altında değil, kızılbaş bayrağı altında buluşacağız` ifadesi ve `şerefsiz sürüsü` gibi amiyane ifadeleri paylaştığını gördük" dedi.

Turan, Suriye`de öldürülen bir çocuğun fotoğrafının Twitter hesabında Taksim`de öldürülmüş gibi paylaşılmasının "bardağı taşıran son damla" olduğunu belirterek, bunların siyasi ahlakla bağdaşmadığını söyledi. Turan, şöyle devam etti:

"Malum milletvekili, eğer bu atmış olduğu sahte twitleri, iftiraları, hakaretleri CHP`nin tek parti olduğu yıllarda yapmış olsaydı emin olun İstiklal Mahkemeleri`nde akıbeti meçhul bir şekilde yargılama bekliyor olacaktı. AK Parti`li yıllardan önce bu twitleri atmış olsaydı büyük ihtimal DGM`de çok büyük cezalarla yargılanıyor olacaktı. AK Parti`nin atmış olduğu önemli yargı reformları adımlarından sonra rahatlayan Türkiye`deki ifade özgürlüğüne bağlı olarak hem hakaret edeceksiniz hem de muhataplarınızı diktatörlükle suçlayacaksınız. Bunun ben siyasi ahlaktan başka bir zeka sorunu da olduğunu düşünüyorum."

Turan, "bu kadar pervasız, bu kadar toplumu rencide eden ifadelerin olmasının kendisini bir milletvekili olmaktan öte vatandaş olarak üzdüğünü, rahatsız ettiğini" belirterek, Aygün hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Turan, gazetecilerin, "malum milletvekilinin" kim olduğunu sorması üzerine, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir