• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İngiltere doğal gaz arzında "önemli bir riskle karşı karşıya"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'nin Enerji Piyasası Denetim Kurumu (Ofgem), Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz ihracatını kısıtlaması nedeniyle tedarikçiler, evlere ve iş yerlerine güvenli şekilde doğal gaz sağlayamaması durumunda "doğal gaz arzında acil durum" ilan edilebileceğini belirtti.

Bunun da en büyük endüstriyel tüketicilerden başlayarak, bazı müşterilerden "geçici bir süre için doğal gaz kullanmayı bırakmalarının isteneceği" anlamına geldiği bildirildi

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) bugün yayınladığı 4. Çeyrek 2022 Gaz Piyasası Raporu'nda da Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz akışını azaltması ve talepteki daralma nedeniyle küresel gaz piyasalarındaki sıkışıklığın 2023'te de devam edeceği öngörüsüne yer verildi.

Rapora göre, Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını düşürmesi piyasalarda fiyatları rekor seviyelere çıkarırken, ticaret yollarını değiştirdi ve gelişmekte olan ülkelerde yakıt kısıtlarına neden oldu.

Raporda ayrıca, Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını 1 Kasım itibarıyla tamamen kesmesi halinde, AB gaz depolarındaki doluluğun Şubat 2023'te yüzde 20'nin altına inebileceği öngörüldü. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir