• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Haydi çocuklar camiye!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur`an kurslarına kayıtlar başladı. Kayıtların sona ermesinin ardından 24 Haziran tarihinde ilk ders başlayacak. Yaş şartı aranmayacak olan yaz Kur`an kurslarında her yaştan insan Kur`an-ı Kerim öğrenebilecek. Yaz kursları 23 Ağustos`ta sona erecek.

Bu yaz Kur`an kurslarında Kur`an-ı Kerim`i okuma ve anlama, temel dini bilgilerin yanında 7-18 yaş grubundaki gençler, basketbol, karate, masa tenisi, güreş, badminton, tekvando ve judo gibi spor etkinliklerinden de yararlanabilecek.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ailelere seslenerek çocuklarını camiye göndermeleri tavsiyesinde bulundu.

Okulların tatil olmasıyla beraber gençlere daha faydalı olmak için, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın her yıl yaz Kur`an kursu faaliyetlerini başlattığını hatırlatan Arvas, Kur`an kursları için kayıtların önceki gün başladığını, il geneli için kursların açılışının ise 24 Haziran`da Yukarı Nurşin Camii`nde başlatacaklarını ifade etti.

Kur`an-ı Kerim`in yanında çeşitli dersler de verilecek
Geçen yıla oranla bu yıl daha fazla bir katılım beklediklerini söyleyen Arvas, "Herkes kendi mahallesinde, kendine yakın bulunduğu yerde din görevlimize veya bayan Kur`an kursu öğreticimize müracaat etmek suretiyle kursa devam edecek. Kursta, yaş sınırlaması da yoktur. Bunun yanında kurlarımız da vardır. Bu kurları takip edeceğiz. Ayrıca başkanlığımız yeterli sayıda bu sene Kur`an-ı Kerim Elif-Ba`sını ücretsiz gönderdi. Biz de onları dağıtacağız. Ayrıca çocuklarımıza değişik kitaplar da vereceğiz. Ahlaki kitaplar da dağıtacağız. Bu sene bütün öğrencilerimizi en az bir defa olmak üzere merkezde bulanan bir camimizi gezdireceğiz. Kurum olarak gelecek olan çocuklarımıza dini bilgilerini ve Kur`an-ı Kerimi öğretmek üzere kendimizi şu anda hazırlamış durumdayız" dedi.

"Ailelere büyük görevler düşüyor"
Kur`an-ı kerimi öğrenmenin öneminden bahseden Arvas, bu konuda ailelere çok büyük görevlerin düştüğünü söyleyerek, "Kur`an-ı Kerim, Allah-u Teala tarafından Cebrail vasıtasıyla insanların dalaletten hidayete kavuşması için gönderilmiş. En son mucize kitap ve rehberdir. Herkes Kur`an-ı kerimin hidayetine muhtaçtır. Kur`an-ı Kerim bilgileriyle mücehhez ve dini bilgilerini öğrenen ve bu şekilde yetişen ailelerde hem ahlaki yönden güzel gelişmeler var hem de rablerinin rızasını kazanıyorlar. Ayrıca insanlar nezdinde de sorumluluk bilinciyle hareket ediyorlar. Dinin bir tarifi de şudur: Allah`ın emirlerine saygı, yaratılmışlara şefkat ve merhamet. İşte bizim yaz kurslarında üzerinde durduğumuz husus bu. Anne-baba çocuklarına dini bilgi vermekle mükelleftirler. Hatta bazı fıkıh kitaplarımızda kendi emri, kendi idaresi altında olan insanlara ibadetlerini yapabilecek şekilde dini bilgileri öğretmek ebeveyn üzerine vaciptir. Eğer kendisi bunu yapamıyorsa bunu ücretle bile başkasına yapmakla mükelleftir" şeklinde konuştu.

En büyük miras: `Güzel ahlak`
Peygamber Efendimizin "Hiçbir ana baba evladına güzel ahlaktan daha büyük bir miras bırakamaz" şeklindeki hadisini hatırlatan Arvas, "Peygamber efendimiz; hepiniz çobansınız diye bir ifade buyuruyor. Tabi buradaki çobandan maksat sorumlusunuz, yöneticisiniz. Emrinizin altındaki insanlardan mesulsünüz. Kur`an-ı kerimin fazileti ile ilgili Kur`an-ı kerimde ayeti kerimeler çoktur. Mesela bir ayette peygamber Efendimizin, ahirette serzenişte bulunacağı bir konu var, o da Kur`an`la alakalıdır. Şöyle buyuruyor, Furkan süresi 30. Ayeti kerimesinde: `O gün Peygamber şöyle diyecek: Ya Rabbi! Benim bu kavmim Kur`an-ı terk ettiler.` Buna dikkat etmemiz lazım. Yine Peygamber Efendimiz: `En hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğreteninizdir` buyuruyor. Bu çocuklarımız Kur`an-ı kerimi öğreniyorlarsa hayırlı oluyorlar. Öğretenler de hayırlı oluyor. Bu sadece görevli bazında değil, bir ebeveyn, başka birisi bildiğini, Kur`an-ı öğretiyorsa o da hayırlı zümre içerisine giriyor" ifadelerini kullandı.

"Gel bu yaz Kur`an`ı kalbine yaz"
Bu yıl geçen yıllardaki kurslardan farklı olarak gençler için çeşitli spor etkinliklerinin de olacağını söyleyen Müftü Nimetullah Arvas, sözlerini "Gel bu yaz Kur`an-ı kalbine yaz. Kur`an-ı kalbimize yazarsak kalbimizde kötülüğe yer kalmaz" şeklinde bitirdi. (Fırat Arslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir