• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
 Aydın`daki yangın büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydın`da sabah saatlerinde Ilıcabaşı Mahallesi`nde başlayan küçük bir yangın faciaya dönüştü. Şu an itibariyle binlerce dönüm alanın kül olduğu yangında alevlerle baş edilemiyor.

Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangın, Adnan Menderes Üniversitesi Kampüs alanına ve Kalfaköy`e ulaştı. Bölgedeki tüm ekiplerin müdahale ettiği yangında Kalfaköy boşaltıldı. Polis, jandarma, Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ekipleri yerleşim birimlerinde çalışma başlattı.

Yangın sabah saatlerinde Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi Yılmazköy arasında bulunan yerleşim birimlerinin hemen kenarında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yangın bir süre sonra engebeli araziye doğru sıçradı. Karadan müdahale edilemeyen yangına ilk etapta havadan müdahale gelmeyince, köylüler, gazeteciler ve yangını gören vatandaşlar alevleri söndürmek istedi. Ancak bir türlü başarılı olunamadı.

Kısa süre sonra Aydın Belediyesi Arıtma Tesisleri`ne ulaşan yangını söndürmek için Orman Yangını söndürme ekiplerinden de yardım istendi. İtfaiye ve arazözlerin müdahale edemediği yangın havadan kontrol altına alınmaya çalışılırken, yangın bir anda yeniden büyüdü.

Ilıcabaşı Mahallesi`nden Zindan Deresi`ni aşarak Kalfaköy`e ulaşan alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangının daha da büyümesi üzerine Aydın il ilçe ve belde belediyelerin itfaiye ekipleri ile Aydın, Nazilli ve Muğla Orman Yangını Söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi.

Acil Afet Yardım Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, sağlık görevlilerinin de görev aldığı yangında bazı vatandaşlar alevler karşısında gözyaşlarına hakim olmadı. Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıd.Albay Bülent Bulut, İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Coşkun bölgede çalışmalara katıldı.

"ALEVLER PAŞA YAYLASINA DOĞRU İLERLİYOR"

Yangın nedeniyle ekiplerin büyük bir kısmı can kaybı yaşanmaması için Kalfaköy ve diğer yerleşim birimlerine kaydırılınca, alevlerin Paşayalası ve Doğanköy`e doğru ilerlemeye başladığı belirtildi. Şu an itibariyle binlerce dönüm alanın yandığı ve yangının şiddetini artırarak devam ettiği bildirildi.

Son yılların en büyük yangının yaşandığı Aydın`da yangının bu denli büyümesinin bir nedeni yanan kuşların uçarak düştükleri yerde yeni bir yangın başlaması olarak açıklandı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir