• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Akdeniz oyunlarının tesisleri 500 milyon TL'ye mal oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte Mersin'deki Atletizm Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.


Mersin'deki tesislerin maliyetinin 500 milyon lira olduğu bilgisini veren Kılıç, Mersin'de gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin gücünü göstermesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.


Kılıç, Gezi olaylarının İstanbul'un 2020 adaylığını etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: "Türkiye'de olgunlaşan bir demokrasi, hukuk devleti var. Türkiye yaşanan olayların derinliğine rağmen tepkileri de etkileri de demokrasinin ve hukuk devletinin sınırları içinde tutmayı başardı. Ben Türkiye'ye Arap baharı benzetmesi yapanları kınıyorum. Bu benzetmeyi dışarıdan da içeriden yapanları da kınıyorum. Bu olaylar Türkiye'ye zarar vermez. Bu olaylar İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığına da zarar vermez. Ama bazılarını gördük ki; aydın, gazeteci fikir adamı olarak bilinen bazıları bu ülkeye olimpiyat vermeyin yönünde bir takım yayınlar yaptılar. Sosyal Medyadan bir takım yaygaralar kopardılar. Onları ben milletimin vicdanına havale ediyorum. Bu millet zor koşullar altında büyük başarılara ulaşmış olan bir millettir. Biz bu ülkeyi vatan yapma mücadelesini bayrağı özgür kılma mücadelesini birbirimize düşerek vermedik, birbirimize kenetlenerek verdik." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir