• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Savcıdan Eylemcilere: 25 Bin TL Aldınız mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş`ın taraftar grubu Çarşı`nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö`nin de bulunduğu 20 şüphelinin savcılık sorgusu başladı.

Sorgular Ergenekon savcısı Muammer Akkaş tarafından yapılıyor. Şüphelilere emniyette ve savcılıkta Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. Teknik takip kapsamında yapılan telefon dinlemeleri de sorgu konusu olduğu kaydedildi.

"OLAYLARA KATILMAK İÇİN 25 BİN TL ALDINIZ MI?"

Hürriyet`in iddiasına göre, bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada, `Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı.` sözleri Çarşı`nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö`ye sorulduğu şüphelilerin "Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını" söylediği öğrenildi.

"BAŞBAKANLIK OFİSİNİ BASACAĞIZ..."

Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde `Bugün Başbakanlık ofisini basacağız` yönünde sözler olduğu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorguda, "Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi`nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?" sorusu yöneltildiği şüphelilerin ise bu soru üzerine konu hakkında bilgi ve duyumlarının olmadığını belirttiği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir