• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Batman milli eğitimden sendikaya cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman Eğitim-Sen'in bazı yerel gazetelerde "usulsüz ve skandal atamalar" başlığıyla yaptıkları haberler üzerine yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Akboğa, Kayabağ Ortaokulu'nun kapatılması ve öğretmenlerinin mağdur edilmesi iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ettiği açıklamasında, "İlimiz Merkez Kayabağ Ortaokulu'nun mevcut öğrenci sayıları, Müdürlüğümüz Eğitim Denetmenlerince yapılan incelemede değerlendirilmiş olup öğrenci azlığı nedeniyle okulun kapatılması yönünde görüş bildirilmiştir. Mevzuata uygun olarak Kayabağ Ortaokulu kapatılmıştır. Okulun kapanması nedeniyle bu okulda görev yapan öğretmenlerin atamaları Gültepe Ortaokulu'na yapılmış ise de bu öğretmenlerin birçoğunun bir yıllık hizmetinin olması, Gültepe Ortaokulu'nda mevcut öğretmenlerin hizmet puanın yüksek olması ve diğer okullarda görev yapan yüksek puanlı öğretmenlerin Gültepe Ortaokulu'nu tercih etmeleri nedeniyle atamaları durumlarına uygun okullar ile değiştirilmiştir" dedi.

 

Okulların dönüşümü esnasında öğretmenlerin mağdur edildiği yönündeki iddiaları yalanlayan Akboğa, yaşananları şöyle anlattı: "Aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak faaliyet gösteren okullarımızın durumu değerlendirilerek fiziken iki okula ayrılması mümkün olmayan okulların durumu yakındaki okullarla beraber değerlendirilerek bir kısmı ilkokul bir kısmı da ortaokula dönüştürülmüştür. Bu dönüştürme kapsamında öğrenciler hangi okula aktarılmış ise öğretmenler de aynı okula aktarılmıştır. Dönüştürülen okullar birbirine yakın olduğundan iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir