• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
`Amaç YYÜ` yü dünyada söz sahibi yapmak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Başkan Yardımcısı Şükrü Akyüz, Yönetim Kurulu üyeleri Osman Bekleyen, Ömer Aytaç Aykaç ve Selahattin Akdaş tarafından karşılanan YYÜ Rektörü Battal, cemiyetin yeni idari binasına taşınmasından dolayı `hayırlı olsun` temennisinde bulundu.

 Ziyarette deprem sonrası en hızlı toparlanan kurumların başında gelen üniversitedeki gelişmeleri değerlendiren Rektör Battal, hayalet kente dönen Van`ın yeniden ayağa kalkması için öğrencileri başka illere göndermek yerine 26 Aralık 2011`de yeniden ders başı yaptıklarını bildirdi.

 "Tek hedefimiz; üniversitemizi uluslararası ortamda tanıtmak"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin uluslararası alana açılma projesi olan Bologna sürecini depreme rağmen başarılı bir şekilde yürüttüklerini anlatan Battal, " YYÜ`de bu süreç bizimle başladı. Bizden önce bu tür çalışmalar yoktu. Bizden önce Erasmus kapsamında yurt dışından bize gelen öğrenci sayısı 3 ile 5`i geçmiyordu. Yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında yurt dışından gelen öğrenci sayısı 150`ye çıkmış olacak. Bununla birlikte öğretim üyelerimizi yurt dışına gönderme çalışmalarımız da var. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak`a gittik. Geniş kapsamlı bir şekilde yeniden gitmek istiyoruz. Orada birçok görüşmelerimiz oldu ve çok da olumlu geçti. Şimdi üniversitemizin tanıtımı ile ilgili hazırladığımız İngilizce ve Kürtçe broşürlerin Kuzey Irak`ta dağıtımını yapacağız. Arkadaşlarıma artık yürümenin zamanı olmadığını koşmamız gerektiğini söylüyorum" şeklinde konuştu.

 "Amacımız Üniversitemizi dünyada söz sahibi olan üniversiteler arasına yükseltmek"

Üniversiteye devam eden 22 bin öğrenciyi kendi evladı gibi gördüğünü dile getiren Battal, "Üniversitemizde 22 bin öğrencimiz var. Bu 22 bin öğrenciyi kendi evladım gibi görüyorum. 22 bin öğrencinin farklı düşünceleri olabilir, ancak bizim tek amacımız var. Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ni bilimsel çalışmaları, sportif faaliyetleri ve kültürel etkinlikleriyle dünyada söz sahibi olan üniversiteler arasına yükseltmek." dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç de, Üniversitenin dünya üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir