• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Bursa`da Sadece Seçimlerde Hatırlanan Bir Mahalle…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yıldırım`a bağlı Karapınar Mahallesi`nde yaşanan elektrik ve su problemi vatandaşı çileden çıkardı. 2006 yılından bu yana yapılan evlere su ve elektriğin verilmemesinin büyükşehre yakışmadığını söyleyen mahalle sakinleri "Biz Türkiye vatandaşı değil miyiz?"diye sordular.

Yaşanan sıkıntıların temelinde, yapıların olduğu yere imar planının girmediğini söyleyen vatandaşlar, "Belediye kendi kabahatini bize mal ediyor." şeklinde konuştu.
Bir mahalleyi ikiye bölen asfalt yolun üst tarafının Yıldırım ilçesine alt tarafının ise Kestel ilçesine bağlı olduğunu belirten vatandaşlar, arada sadece bir yol var yolun alt tarafı olan yer Kestel Belediyesine ait ve her türlü imkânları var. Yolun üst tarafı ise Yıldırım ilçesine ait ama kanalizasyon dâhil hiçbir alt yapısı yok."dedi.

"Cami çeşmesinden su taşıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Halis Yıldırım, mahalle sakinlerinin cami abdesthanesinden hortumlarla su taşıdığını söyleyerek kullanılan suyun depoda çoğu zaman yosun oluşturduğunu bunun da sağlıklarını tehlikeye attığını belirtti. Doğalgaz aboneliğinden elektrik aboneliğine kadar hiçbir hizmetin yapılmadığı belirten Yıldırım, elektriği de komşunun elektriğinden aldıklarını bunun da mevcut kotayı aştığı için katlamalı olarak yüksek tarifeden geldiğini kaydetti. Yıldırım, yetkililerden bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

"Hortumla 5. kata su çekiyoruz"

Asım Çakmak isimli mahalle sakini ise, 1997 yılında bu bölgeye yerleştiklerini ve iki yıl boyunca elektrik ve su aboneliğini alamadıklarını söyledi. Çakmak, cami çeşmesine bağlanan su hortumunu göstererek, "Bakın halk su ihtiyacını nasıl temin ediyor bu hortum 5. kata kadar çıkıyor sizce ne kadar faydalı olabilir ki?" diye sordu. Çakmak, yetkililerin sadece seçime yakın bir zamanda geldiğini ve seçim bittikten sonra 4 yıl boyunca hiçbir yetkilinin mahallelerine gelmediğini iddia etti.

"Sayın Bülent Arınç lütfen burayı da görün!"
Bursa milletvekillerinden, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a seslenen mahalle sakinlerinden Mehmet Uslu, "Sayın bakanım lütfen gelin bu halimizi görün sadece Fomara Meydanına değil Karapınar mahallesi`ne de uğrayın."dedi. Uslu buraya imar girmediği için hiçbir altyapının da yapılmadığını dile getirerek şöyle konuştu, "Biz sözde burası büyükşehir diye köyümüzden kalkıp geldik ama maalesef gördük ki köyümüzde ki imkânlar büyükşehirde yok köyde hem elektriğimiz hem suyumuz hem de kanalizasyon hattımız vardı burada hiç birine sahip olamadık. Bazen köyden misafirlerimiz gelince bize, siz burada nasıl yaşıyorsunuz diye soruyorlar.

"Sözde muasır medeniyetler seviyesindeyiz ama…"

2009 yılından bu yana Bursa`da ikamet ettiğini söyleyen İbrahim Akçan isimli mahalle sakini, 2006`dan önce yapılan yapılara elektrik ve su imkânlarının sağlandığını ama muasır medeniyetler seviyesine çıktığımızın iddia edildiği bu yıllarda maalesef Bursa Büyükşehirde susuz bırakılıyoruz."şeklinde konuştu. Evlerinin çatısında ki su deposunu gösteren Akçan, deponun çoğu zaman yosun tuttuğunu da sözlerine ekledi.

"AK Parti hükümetine yakışmıyor"

"Daha geçen yıla kadar tankerlerden su temin eden Bursa halkı şimdide cami çeşmesinden hortumla su çekiyor ben bunu ne Ak parti hükümetine nede Bursa büyükşehir belediyesine yakıştırıyorum." şeklinde konuşan Akçan, "Bakın insanlar kendi çabalarıyla kanalizasyon giderleri yapmaya çalışıyor ve birçok ev kanalizasyon kuyuları yapıyor bu da çevrede çok iğrenç kokuların yayılmasına sebep oluyor." dedi.

"Kötü kokudan akrabamın evine gitmek istemiyorum"

Sırf bu kötü kokulardan kendi akrabasının bile evine gitmekten sıkıldığını söyleyen Akçan, "4 yılda bir defa seçimden seçime gelen yetkililerin birkaç güzel kelimeyle halkın duygularını istismar ettiklerini ifade etti. Son olarak yetkililere seslenen Akçan, "Seçim bahanesiyle bile olsa onları burada görmek istiyoruz ve bu sorunlara gerçekçi çözümler getirmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir