• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da ele geçirilen Herson ve Zaporijya'nın bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı.

Bu gelişmeden sonra Kremlin'den yapılan açıklamada, ayrılıkçı bölgelere yönelik olarak "Rusya'ya bağlanan bu bölgelere saldırı Rusya'ya yapılmış sayılacaktır" denildi.

DONETSK VE LUHANSK'IN BAĞIMSIZLIĞI SAVAŞ ÖNCESİ KABUL EDİLMİŞTİ

Donetsk ve Luhansk, Rusya'nın 2014 müdahale sonrası Ukrayna'dan tek taraflı olarak ayrıldığını açıklamış, Putin ise bu iki bölgenin bağımsızlığını Ukrayna Savaşı başlamadan hemen önce tanımıştı.

4 BÖLGE RUS TOPRAĞI İLAN EDİLDİ

Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da 23 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında yapılan "Rusya'ya katılma referandumunda" ise, yüzde 90'ların üzerinde "Evet" oyu çıkmıştı.

Putin'in bugün Kremlin'de düzenlediği imza töreninde, bu 4 bölgenin Rusya topraklarına katıldığını açıkladı.

Putin'in yaptığı konuşmadan satır başları:

"Ukrayna topraklarındaki referandumlarda halk seçimini yaptı. Rusya'nın dört yeni bölgesi var. Milyonların tercihinden daha önemli bir karar yok. Tekrar hakiki, tarihsel anavatanlarına dönmek istediler. Seçim yapılmıştır ve Rusya onlara ihanet etmeyecek.

Bugün dört bölgenin Rusya'ya katılımını imzalayacağız ve Duma'nın bunu onaylamasını bekliyorum.

"NE UKRAYNA NE DE BATI BİRLİĞİMİZİ ELİMİZDEN ALABİLİR"

Ne Ukrayna ne de Batı birliğimizi elimizden alabilir. İlhaklar tartışmaya kapalıdır. Müzakere edilemezler. Kiev'e müzakerelere dönme çağrısı yapıyoruz.

Bu bölgelerin vatandaşları sonsuza kadar Rusya vatandaşı oldu. Biz onları koruyacağız. Buradaki sağlık, eğitim ve altyapıyı yeniden ayağa kaldıracağız. Şehirleri tekrar inşa edeceğiz. Buradaki insanların güvenliğini sağlayacağız.

Batı onlara koloni olmamızı ve özgür olmamamızı istiyor. Bizim gelişmemizi karşılar. Batı, Rusya'nın doğal kaynaklarını yağmalamak, Rusları 'ruhsuz köleler kalabalığı' olarak sömürmek istiyor."

ÖNEMLİ: Türkiye Dışişleri ve diğer ülkeler, söz konusu referandumu tanımayacaklarını bildirmişti.

NOT: Rusya Kırım'ı da benzer bir hamleyle ilhak etmiş ancak hiçbir ülke Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir