• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Mısır’da yeni emir bu: Fişle!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Mısır’da cadı avı devam ediyor.

Cunta öncesinde yasal bir parti olan ve girdiği seçimleri kazanan Müslüman Kardeşler hareketi terör örgütü muamelesine uğruyor.

Kamu’da bir kişiyi yerinden etmek istiyorsanız onun hakkında “bu kişi geçmişte Müslüman kardeşleri desteklemişti” demeniz yeterli

Nitekim El-Ezher Şeyhi’nin Gurbetçi İşlerinden Sorumlu Danışmanı Nahla es-Saidi kendisinin Müslüman Kardeşler’e (İhvan) bağlı olmadığını ıspatlamaya çalışıyor.

Normalde iddia makamı iddiasını ıspatlamalı iken Mısır’da işler tam tersi yürütülüyor.

Mısırlı avukat Samir Sabri, Nahda Saidi’yi Müslüman Kardeşler ve diğer radikal hareketleri desteklemekle suçlayayıp Devlet Güvenlik Savcılığı’na şikayet etti.

Saidi, avukatın bu iddiasını Facebook hesabından reddetti ve hiçbir zaman Müslüman Kardeşler’e katılmadığını söyledi

Oysa Müslüman Kardeşler darbe öncesinde yasa dışı değildi ve Mursi yönetimi yüzde 52 oy almıştı. Buna rağmen Saidi Müslüman Kardeşler yasal bir teşekküldü şeklinde savunma veremedi. Zira bunu dediği an hem işinden hem de özgürlüğünden olacaktı.

Elbette Saidi bir Müslüman Kardeşler üyesi olmayabilir. Sorun yasal bir hareketin, dahası ülkede yapılan tek serbest seçimleri kazanmış bir yapının bir "terör unsuru" gibi resmedilmesi meselesidir. Bu mantıksızlıkla halkın yüzde 52'sini hapse atmanız gerekir yani!

Peki sonra ne oldu dersiniz

Saidi’nin geçmişte Sisi’ye yönelik eleştirileri “örgüt üyeliği”  suçlamasına neden olunca Saidi Sisi'yi övmek zorunda kaldı

Son paylaşımında da Yüce Allah’tan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ülke ordusu ve polisi için daha fazla başarı duasında bulundu.

Mısır George Orwel'in Hayvanlar Çiftliği kitabını yaşıyor resmen

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir