• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Erdoğan: Tedbirlerimizi aldık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Özgün ekonomi modelimizi oluşturarak bu yaklaşımımızın teorik altyapısını ve başarısını muhataplarıyla paylaştık. Biz niçin yaptığımızı biliyorduk. Şimdi de yaşanan her durumun bizi haklı çıkarmasına seviniyoruz. Yaptıklarımızla ve birikimimizle hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Türkiye cumhuriyete geçerken ekonomi politikaları uygulamakta hep zorlanmıştır. Biz 20 yıl önce iktidara geldiğimizde her alanda ülkemizi baştan sona yeniden inşa eden her adımı attık ve girdiğimiz her seçimde oyumuzu yükselterek devam ettik. Bizi terör bataklığına sürükleme gibi atılan birçok adıma karşı durduk, bu oyunları tek tek bozduk.

'ENFLASYONU DÜŞÜRME KABİLİYETİNE SAHİBİZ'

Ülkemiz ekonomisini faiz, kur enflasyon kıskacına alıp kıstırmaya çalışanlara karşı tedbirlerimizi aldık. Küresel finans araçlar üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Yatırım, istihdam, ihracat yoluyla büyüme yolumuz üzerinden bir ekonomi modeli oluşturduk. Tüm dünyada büyüme oranları gerilerken biz rekor seviyelerde büyüme kaydettik. Döviz kuru operasyonlarına karşı mücadele ettik.

Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyeye çıkması bazılarını şaşırtıyor ama biz bunu düşürme kabiliyetine de sahibiz. Geçmişte yaptık. Yaşanacak her türlü refah kaybını da önlemeye çalışıyoruz. 2011 yılında ilan ettiğimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize de adım adım yaklaşıyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir