• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Korkmaz, Bitlis'in bir yıllık eğitim ve öğretimini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılını değerlendirdi 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılını değerlendiren Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis'in sorunsuz olarak bir yıllık eğitimi tamamlayan illerin başında geldiğini belirtti. Korkmaz, "Bu yıl eğitim öğretime başlarken dev bir dönüşüm oldu 4+4+4 sistemine geçildi. Okullarımızda eğitim sisteminden dolayı mekânlarda bir değişim oldu, zamanlamada bir değişim oldu, Bitlis kar alan bir yerdi, zaman zaman kar nedeniyle yollar kapandı, ulaşımda aksaklıklar yaşandı, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir hafta boyu okulların tatil olduğu zamanlar oldu, buna rağmen eğitim ve öğretim yıllını sorunsuz olarak tamamlayan illerin başında gelmekteyiz." dedi

Faaliyete geçirilen projeler bakımında bu yılda diğer yıllara nazaran daha fazla çalıştıklarının altını çizen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek akademik başarıda gerekse değerler eğitiminde bu yıl daha fazla çalıştık. Aynı zamanda Bitlis derinliği olan bir kenttir. Burada 24 tane evliya, 2 sahabe ve bir peygamber var, bunları tamamen öğrencilerimize tanıttık. Bunların hayatları ve yaşamları üzerine çalışmalar yaparak öğrencilerimize anlattık. TV destek programlarıyla öğrencilerimize yardımcı olduk. Işık şahsiyetler projesiyle, kız çocukları okullara kazandırma projesiyle, okullarda mevcut olan sorunları aile okul birliği katkılarıyla en aza indirme projelerimizle ve Türkiye'nin en büyük yazar ile okuyucuyu buluşturma projesini gerçekleştirdik." İfadelerini kullandı.

Doğu Okuyor projesi kapsamında 12 ille ortaklaşa yaptıkları "100 Bin Kitap 100 Yazar" sloganıyla okur-yazar buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Korkmaz, "Bu kapsamda 6 Marta Sadık Yaslı Uçanla başlayıp, 11 Haziranda Münir Arıkan ile noktaladığımız yazar maratonunda 35 seçkin yazarımızı okurlarıyla buluşturduk. Sınavlara hazırlıklı aşamasında okullarımızda deneme sınavlarını yaptık. Tamamen eğitim ve öğretime odaklandık, bunun neticesinde de bir yılı en az sorunla kapattık." dedi.

Bitlis ilinde herkesin eğitime karşı duyarlı olduğuna dikkat çeken Korkmaz, " İlimizde başta valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere herkes eğitime duyarlıdır. Öğrenci duyarlıdır, veli duyarlıdır, okulun temizliğini sağlayan müstahdemi duyarlıdır, okul müdür ve müdür yardımcıları duyarlıdır, il ve ilçe teşkilatlarımız duyarlıdır, eğitimi vermekle yükümlü olan öğretmenlerimiz duyarlıdır, rehberlik araştırma merkezlerimiz duyarlıdır. Bu yıl toplam 141 okulumuzu ziyaret ettik ve bunun 74 ziyaretimizi Valimizle birlikte gerçekleştirdik. Merkezde bulunan tüm okullarımız bitene kadar her gün istinasız olarak valimizle birlikte bir okulu ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz okullarda öğrencilerin sorunlarını dinledik, öğretmenlerle istişareler yaparak öğrencilerin tüm sorunları hakkında bilgi alarak bu sorunun çözümü için çalışmalar yaptık. Velisinden valisine, yöneticisinden kurum amirlerine kadar hepimiz öğrencinin eğitimiyle ilgilendiğimiz için Allaha hamd olsun ki, kılık kıyafetten diğer tüm sorunlara kadar eğitim ve öğretim yılını sorunsuz atlayan Türkiye'nin nadir illerinden biriyiz." şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir