• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
Vali Arslan seraları inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Vali Yılmaz Arslan, merkez ilçeye bağlı Yeniköy (Segirka) köyündeki sera alanlarında incelemelerde bulundu.

 

Vali Arslan'ı köy girişinde; İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Ziraat Odası Başkanı Niyazi Aydiş, Köy Muhtarı Serdin Oğuz ve köy halkı karşıladı.

 

Vali Arslan, Tarım İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 hibe desteği ile kurulup fide katkısı sağlanan Yeniköy köyündeki seralarda incelemelerde bulunarak, Batman'da sera yetiştiriciliği ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Vali Arslan, Batman'da seracılığın geliştirilmesi için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, modern anlamda sebze yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla seracılık çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

 

Müdürlük yetkilileri, bu yıl Balpınar (Gresira) Beldesi, Yeniköy (Segırka) ve İkiztepe (Girbereşk) köylerinde 20 adet seranın yapılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

Köy sakinleri ile bir araya gelerek kısa süre sohbet eden Vali Arslan, köy çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlara tişört ve şapka hediye etti. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir