• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
ABD, Taliban ile Masaya Oturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On yılı aşkın süredir devam eden Afganistan’daki savaşta, Amerika’nın bundan üç yıl kadar önce Taliban ile arzu ettiği doğrudan görüşme isteği başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Katar’ın başkenti Doha’da perşembe günü başlayacak olan görüşmelerde Taliban tarafını Muhammed Ömer temsil edecek.

"DÖNÜM NOKTASI"
Doğrudan görüşmelerde Amerika adına ise Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yöneticiler katılacak. Obama hükümeti, 2014 yılı sonu itibariyle Afganistan’dan çekileceğini açıkladığı ABD askerlerinden boşalacak yönetim zaafını giderebilmek için politik çözümü arayışında nihayet ciddi bir adım attı. Taliban ile görüşecek heyette bulunan ve ismini vermeyen bir ABD’li diplomat, ‘‘On yıldan fazladır kan dökülen bölgede nihayet çözüm adına atılan bu adım ‘dönüm noktası’ olacak’’ ifadelerini kullandı.

"İLK GÖRÜŞMELER ÖNEMLİ"
Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri doğrudan görüşmelerin başlamasının çözüme ulaşmada garanti anlamına gelmeyeceğinin altını çiziyor. ABD heyeti, ‘‘İlk adım çok önemli çözüm adına... Karmaşanın ve karışıklığın büyük olduğu gibi çözüm yolu da kısa olmayacaktır. Ancak herşeye rağmen ilk adımın atılmasından şuan daha önemli birşey yok.’’ diye açıklama yaptı. 

ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir