• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankasına yoğun başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Kısa süre önce Cizre'de kurulan ve şimdiden "mağdurların umut kapısı" olan Cizre Nuh Gıda Bankası Muhtaçlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle çalışmalarını arttırdı.

 

Çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özalp, "Malumunuz üzere dernek olarak yeni kurulduk. Kuruluşumuzun 6. ayı mübarek Ramazan ayına denk gelecek. Haliyle bize müracaat eden çok sayıda vatandaşımız gelip durumlarını, mağduriyetlerini beyan etmektedirler. Biz dernek olarak taleplerini, alıyoruz şuana kadar başvuru sayısı bini geçti ve isteklerini kabul edip sonraki aşamada derneğimizin yardım komisyonu tarafından 1. 2. ve 3. derece mağduriyet durumuna göre sıralıyoruz. Muhtaç aile tespit komisyonu tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak için topyekûn Cizre'nin değerli hayırseverlerinden yardım talebinde bulunuyoruz. Hamdolsun, değerli Cizre halkı bu yardımları yapması için derneğimize teveccüh gösteriyor. Yardım finansmanını bu değerli Cizre halkı sağlayacağı için şimdiden kendilerine derneğimiz adına şükranlarımızı iletiriz" dedi.

 

"Ramazan yardımları için seferberlik başlattık"
Dernek olarak amaçlarının zengin ile mağdur insanlar arasında köprü kurmak olduğunu belirten Özalp, "Hayırsever Cizre halkının katkılarıyla tespit ettiğimiz yardıma muhtaç insanlarımıza bu yardımları kısmet olursa Ramazan'da ulaştırmaya her gün bir veya iki mahalle olmak üzere toplamda 5 bin veya üzeri muhtaç aileye yardım seferberliğini başlattık" ifadelerini kullandı.

 

Yaptıklarını yardımların yeterli olmadığını ancak ihtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa rahatlamalarını sağlayacağını dile getiren Özalp, "Rabbimiz muvaffak ederse her mağdura yardımcı olmaya, umut olmaya ve dertlerine bir nebze de olsa merhem olmaya devam edeceğiz. Ayrıca fakir ailelere yardımda bulunmak isteyen hayırsever insanlarımızın yapacakları yardımların dağıtımında da aracı olmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

 

"Sosyal dayanışmada peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) örnektir"
Özalp sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) getirmiş olduğu sistemle, zengin ile fakiri bütünleştirerek aralarındaki uçurumu ortadan kaldırmış, Rabbani öğretiler ve sosyal uygulamalarıyla sınıf kavgalarının önüne geçmiş, Orta sınıfın kuvvetlenmesine ayrı bir önem vererek, toplumdaki dengesizliklerin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
Yani zengin ile fakir arasındaki bağ ve irtibat kopmamalıdır ki, o toplum ıslah olsun. Anarşi meydana gelmesin. İşte İslam peygamberinin emir ve tavsiyeleriyle beraber; bugün biz Müslümanların mabeyninde bu sosyal dayanışmanın oturması lazım ki, sosyal adalet de tesis edilsin."

 

"Yardımlaşma ve dayanışma ilahi mesuliyetimizdir"
Yardımlaşma ve dayanışmanın sorumluluklarımızdan olduğunu belirten Özalp, "Müminin yaptığı yardım karşılıksızdır. Sadece Rabbimizin rızasını hedefler. Allah (c.c.) İnsan Süresi 9. ayette müminlerin bu konuda gösterdikleri güzel ahlakı şöyle bildirmektedir: 'Biz size ancak Allah'ın yüzü (rızası) için yediriyoruz. Sizden ne bir karşılık istiyoruz, ne bir teşekkür'

 

Müslüman Allah'ın (c.c.) sonsuz adalet sahibi olduğunu ve dünya hayatında yaptığı güzel davranışların karşılığının ahirette olacağını bilir. Dünya hayatının geçici olduğunu, asıl yurdun Rabbimizin katında olduğunu unutmaz. Rabbimiz, Kur'an ayetlerinde insanları bu kaçınılmaz son ile uyarmakta ve herkesi güzel davranışlarda bulunmaya davet etmektedir" şeklinde konuştu.

 

"Sevdiğiniz şeylerden sadaka vermedikçe, siz cennete eremezsiniz. Allah yolunda her ne harcarsanız, muhakkak Allah onu bilir. (Ali İmran 92)" ayetini hatırlatan Özalp, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu halde biz mal sevgisi ile Allah rızasını kazanmak arasında bir tercih yapmak zorundayız. Bir imtihandan geçiriliyoruz. Mallarımızdan sevdiklerimizi sırf Allah rızasını umarak, yoksullara verirsek bu imtihanı kazanmış olacağız. Bu konuda peygamberimiz ve ona tabi olan sahabe-i kiram bize örnek olmalıdır.

 

Son olarak tüm halkımıza bilhassa bize yardımlarıyla destek veren değerli Cizre halkının hayırseverlerine teşekkürlerimizi sunar, yardımlarının muhtaç ve mağdurlara ulaştırdığımızdan da emin olmalarını istiyorum. Son olarak Ramazan ayının İslam ümmetine hayır ve hidayet getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz." (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir