• DOLAR 32.445
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.898
  • ...
TOKİ`deki su kesintilerinde tek kabahat kuyuların mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Parti Yönetimi ile birlikte Kalecik TOKİ konutları bölgesine giderek su sorunuyla ilgili olarak toplanan kalabalığa bir an evvel sorunun çözümü noktasında tüm yetkilileri seferber edeceği sözünü verdi.

 

İl Başkanı Aras`a sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar daha önce sularının aktığını ancak sonradan kesildiğini hatırlatarak, AFAD tarafından tankerle getirilen suyun ise çare olmadığını belirttiler.

 

"10 kuyudan 7 tanesi kurudu"
Aras ise Kalecik TOKİ konutlarına suyu temin etmek üzere daha önce açılan kuyuların çoğunun kuruduğunu ancak mutlaka bu sorunu ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

 

Su sorununun büyük bir sorun olduğunu ve bu güne kadar kimsenin ilgilenmemesini ise kendi eksikleri olduğunu belirten Aras, "Bunu kabul ediyoruz. Fakat biz bununla uğraşmışız, Valilik uğraşmış, İl afet uğraşmış ve çözüm noktasında şu an zaten bir çalışma yapılıyor. Tabi bunu da kabul etmek gerekir ki, burada 10 tane kuyu açıldı ve 7 tanesi kurudu. Sadece 3 kuyu kaldı. Bunda kimsenin kabahati yok. Ancak bu 3 kuyu ile buradaki 2 bin 500 hanenin ihtiyacını gidermek elbet mümkün değildir. AFAD tarafından da tankerle aralıksız su gönderiliyor. Tabi ki bu geçici bir durumdur.

 

Neticede burada önemli bir sorun var ve bu sorunun çözülmesi için bu işin takipçisi olacağım. Dilerseniz yapacağımız tüm çalışmaları aranızdan seçeceğiniz temsilcilerle birlikte yürütebiliriz. Hangi merciye gidilecekse, kimin kapısı çalınacaksa hep birlikte sonuna kadar elimizden geleni yapacağız ve inşallah bu sorunu kalıcı bir çözüme kavuşturacağız" dedi.

 

Ayrıca su sorunu sadece Kevenli TOKİ ile sınırlı değil özellikle Sıhke Gölü TOKİ ile Bostaniçi TOKİ konutlarında da su kesintileri devam ediyor.

 

Öte yandan Van`da 2011`de yaşanan depremlerden sonra depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında yaklaşık olarak bir aydır devam eden su sıkıntısı defalarca gündeme gelmesine rağmen yetkililer bir adım atmamış Valilik topu belediyeye atarken belediye ise terfi merkezlerinin kurulmadığını belirterek topu yüklenici firmaya atıyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir