• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Mühimmat Deposu Patlamasıyla İlgili İlk Duruşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Afyonkarahisar`daki mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin davanın görülmesine başland. 25 askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin davanın Eskişehir`deki ilk duruşmasında, iddianame ve tanık askerlerin ifadeleri okundu.

Türkiye, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar`dan gelen acı haberle sarsıldı. Cephane deposunda, sayım sırasında mühimmatların patlaması sonucu, 25 asker hayatını kaybetti. 4`ü asker 8 kişi de ağır yaralandı.

76 milyonu yasa boğan olayla ilgili Eskişehir 1`inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi`nde açılan davanın görülmesine başlandı.

İlk duruşmada, tutuksuz yargılanan, olay sırasında görevli Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın hazır bulundu.

"EMNİYET TEDBİRLER ALINMADI, TERÖR BAĞLANTISI YOK"

Okunan iddianamede, mühimmatın istiflendiği depoda emniyet tedbirlerinin alınmadığı, eğitimsiz personel kullanıldığı ve çalışan personelin iyi dinlendirilmediği ifadeleri yer aldı.

İddianamede ayrıca, MİT, Emniyet ve jandarmanın ayrı ayrı yaptığı araştırmalar sonucu olayda herhangi bir terör bağlantısının bulunmadığı vurgulandı.

İddianamenin ardından tanık askerlerin ifadeleri okundu. Bu sırada şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

2 gün sürecek duruşmada, sanıklar ve şehit yakınları dinlenecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ilk duruşmayı gözlemci sıfatıyla izledi.

Sanıklar hakkında, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebep olma suçundan 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Ayrıca, 13 buçuk milyon liralık hazine zararının karşılanması talep ediliyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir