• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
CHP`li Vekilden AP Üyelerine Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu`ndan Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerine "Gezi" mektubu yazdı.

CHP`li vekil mektubunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın gösteriler başladığından beri yaptığı açıklamalarla gerilimi yükselttiğini ileri sürdü.

CHP`li Ayşe Eser Danışoğlu, parlamento üyelerine pazar günü yolladığı mektubunda, "AP`nin son kararı, Türkiye`deki demokratik kesim tarafından takdirle karşılanmıştır ve ülkemizde demokratik değerlerin tesisi için verilen mücadeleye büyük katkı sağlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan AP`nin almış olduğu aleyhte kararların Türkiye için "yok" hükmünde olduğunu ifade etmişti.

Danışoğlu`nun "şikayet içerikli" mektubunda yaşanan olaylarla ilgili abartılı sayılar verdiği de görüldü.
CHP`li Vekil olaylarda 5 kişinin öldüğünü, yaklaşık 7 bin eylemcinin yaralandığını, 60 kişinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını, 12 kişinin gözünü kaybettiğini ve 15 kişinin kafatasında kırıklar tespit edildiğini öne sürdü.

Danışoğlu`nun mektubunda sürekli olarak hükümeti ve Polis Teşkilatı`nı suçlayan bir üslup kullandığı ve Türkiye`de savaş varmış gibi söylemlerde bulunduğu görüldü.

"KENDİ TESPİTLERİMİ AKTARDIM"

Mektupla ilgili görüşleri sorulan Danışoğlu`nun, mektubu Türkiye’yi şikayet etmek amacıyla yazmadığını, sadece "durum tespîti yaptığını" söylemesi de dikkat çekti.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir