• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İlkemiz insana inanmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Dün yapılan VATSO seçimlerinde bin 582 oy alarak VATSO başkanlığına seçilen Necdet Takva, seçimleri kazanmasının şerefine bir program düzenledi.

 

Özel bir düğün salonunda düzenlenen programa Necdet Takva ile grubu ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan VATSO'nun çiçeği burnunda başkanı Necdet Takva, başarılarının arkasında yatan nedenin bir takım zekâsı olduğunu söyledi.

 

Ekonomide değişim hareketinin vizyonunun, çalışma terbiyesinin, takım zekâsının, samimiyetinin ve tedbirliğinin bundan sonraki çalışmalarında kendilerine rehber olacağını ifade eden Takva, "Sanayi ve Ticaret Odası bu güzel şehrimizin içinden dünyaya açılan bir pencere haline gelecektir. Sanayimizin, tüccarımızın bir okulu olarak bereketli zihinlerin, yeni ufukların, yeni evrenlerin oluşmasına öncülük edecektir" dedi.

 

"Sorumluğumuzun farkındayız"

Ekonomide değişim hareketinin en önemli ilkelerinden birinin insana inanmak olduğunu vurgulayan Takva, "İnsanı bütün gerçekliğiyle kucaklayan bir anlayış olarak hiçbir ayrım, ön yargı olmaksızın bize oy veren vermeyen bütün insanların muhabbeti, dostluğun, hoşgörünün bütün kucaklayıcı ve kapsayıcı gönlüyle kucaklayacağız. Gündelik hayatın basit ihtirasları, tartışmayla, zihinsel enerjileri ve kentin zamanlarını harcatmayacağız. Bu enerjiyi güzelliğe ve iyiliğe harcayacağız. Çünkü bu kent için geleceğin rüyasını gören, bunu hisseden samimi bir gönülle çalışacak bir ekibimiz var. Sizlerin, bize tercih ettiğiniz bu görevin büyük bir toplumsal sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. İşin, çalışmanın, verimin bir plan ve program olduğunun bilincinde olarak protokollerin, ritüelin ve demagojinin iş ve eylem olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bizlere tevdi etmiş olduğunuz bu tarihi görevin bilincinde olarak, bu kentin sakinlerine ve kentin tarihine karşı sorumluğumuzun olduğunun farkındayız" şeklinde konuştu.

 

Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kucağında yaşadığımız bu memleket bizim cennetimizdir. Bu bilinç ve samimiyet içinde tüccarımızın sanayicimizin, kentimizin sorunlarına yaklaşacağız.

 

Ekonomide Değişim Hareketi sanayicimizin, tüccarımızın, iş adamlarımızın ufkunda bir alan açmak ve bir zihniyet değişimi ve dönüşümü sağlayarak kentteki diğer meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı demokratik bir anlayış temeliyle hareket edecektir.

 

"Barışın, kardeşliğin sıcaklığında erimeyecek buz yoktur"

Bizler biliyor ve inanıyoruz. Barışın, kardeşliğin sıcaklığında erimeyecek buz yoktur. O nedenle işimizde, çalışma tarzımızda, eylemlerimizde savaşın, kavganın simsiyah dili değil barışın kardeşliğin, güzelliğin kucaklayıcı dili ve anlayışı temel felsefemiz olacaktır.
Bizlere oy veren, vermeyen, perde arkasında bizim için çalışan, emek harcayan ve samimiyet sınavı veren tüm tüccar ve sanayicilere esnafımıza en önemlisi Van halkına içten samimi yaklaşımlarından ve desteklerinden dolayı saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz"

 

VATSO Başkanı Necdet Takva'nın konuşmasının ardından katılımcılara ikram sunuldu.

 

Programda ayrıca Dengbeş Kazo bazı parçalar seslendirdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir