• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya Semt ve Mahalleleri kitabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Konya'nın semt ve mahallelerinin tarihi, geleneği ve bir önceki nesillerden aktarılan yaşanmışlıklarının hatırat tadında anlatıldığı 'Konya Semt ve Mahalleleri' kitabının birinci cildi yayımlandı.


Konya semt ve mahalleleri kültür hayata kazandırdıklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kitapta Konya'nın hikâyesinin yaşayanlarla anlatıldığını ifade etti.


Kitapta beş ayrı semtin, yirmi sekiz ayrı mahallenin tarih, gelenek ve hayatlarının anlatıldığını dile getiren Akyürek, "Kitap, gazeteci, akademisyen, avukat, fotoğrafçı, işadamı, şair gibi değişik iş kollarında çalışan kalem erbabının kaleminden yazılmış bir eser olarak vücuda geldi. Bu çalışmada, doğup büyüdüğümüz, okuluna gidip çeşmesinden su içtiğimiz, tozlu topraklı sokaklarında çocukluk heyecanımızı yaşadığımız, her gün önünden geçip bekli de dikkatimizi hiç çekmeyen bir tarih abidesi olan mahallemizi, aynı mahalleli yazar tarafından okuyacağız. Bu kitabı okurken farkında olmadığımız pratiklerimizin, köklü bir gelenekten geldiğini göreceğiz" dedi.


Konya Semt ve Mahalleleri kitabı serbest yazıların bir düzen dâhilinde bir araya getirildiği bir çalışma olarak dikkat çekiyor. 504 sayfadan oluşan kitap, alfabetik sıra ile semt veya mahallelerin ardı ardına yazılması şeklinde tasarlanmış.


Kitabın birinci cildi; Abdulaziz, Ahmet Fakih Nakipoğlu, Akçeşme, Aksine, Çimenlik, Dedemoğlu, Devle, Fahrünnisa, Fakih Dede, Ferhuniye, Gazialemşah, Mücellit, Havzan Mahalleleri, Altnçeşme Önü Semti ve İçerisinde Şükran Mahallesi, Kalecik Mahallesi, Kalecelp Mahallesi, Kürkçü Mahallesi Araplar Semti ve İçerisinde Karakayış Mahallesi, Büyüksinan Mahallesi, Beyhekim Mahallesi, Çiftemerdiven Semti ve İçerisinde Güllük Küllükbaşı Mahallesi, Şems Mahallesi, Hacı emir Semti ve İçerisinde Baba Sultan Mahallesi, Tercüman Mahallesi, Zemburi Mahallesi, Hoca Cihan Semti ve İçerisinde Aşağı Mahalle, Hanaybaşı Mahallesi, Yukarı Mahalle ve Hacılar Mahallesinden oluşuyor. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir