• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Yeni keşfedilen Taşkuyu Mağarası turizme kazandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi'nin 2012 Yılı İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, "Tarsus Taşkuyu Mağarasının Turizme Açılması Projesi" başarılı bulundu.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak tarafından imzalanan sözleşme ile proje resmen başladı. Projenin toplam bütçesi 582 milyon 266 bin 15 TL olup, ÇKA yüzde75 hibe oranı ile 436 milyon 699 bin 61 TL destekte bulunacak. Tarsus Belediyesi ise 145 milyon 566 bin 54 TL katkıda bulunacak.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Taşkuyu Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Kocamaz, Tarsus dedeler köyünde bulunan Taşkuyu Mağarası'nda restorasyon ve düzenleme yaparak ziyarete açılmasının hedeflendiğini kaydederek, "Taşkuyu Mağarası, kentimizin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Eshab-ı Kehf Mağarası'nın ulaşım yolu üzerinde ve yaklaşık 500 metre mesafededir. Taşkuyu Mağarası'nın büyük bir kesimi, yoğun damlataş oluşumları ile kaplıdır. Süt beyazından kahverengi, kırmızı ve sarının değişik tonlarında olan ve boyları 5 cm-10 cm, çapları 0,5 cm-4,5 m arasında değişen bu şekillerden sarkıt, dikit, sütun, makarna sarkıt ve eksantrikler (merkezden ayrıksı) suların damlaması ile oluşmuşlardır. Buna karşılık duvarlarda perde ve duvar damlataşları, tabanda ise örtü damlataşları ile damlataş havuzları gelişmiştir. Proje kapsamında mağaranın turizme açılması için merdivenler, yürüyüş platformları, seyir platformları, aydınlatma ve tanıtım levhaları yapılacaktır. Taşkuyu Mağarası'nın restore edilerek ziyarete açılması ile kentimize önemli bir turistik alan daha kazandırılmış olacaktır. Mevcut potansiyelinin yanında bu mağaranın da turizme açılması ile turistlerin kentimizde daha fazla zaman geçirmeleri hedeflenmektedir" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir