• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
Mahalle köprüsünde tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Yıllardır Ağrı'nın Yüzüncü Yıl Mahallesi üzerinde bulunan şehirlerarası köprü bakımsızlıktan tehlike saçıyor. Yıllardır onarıl(a)mayan yaya geçişi yolunda betonun aşınmasından dolayı ortaya çıkan demirler halk için tehlike oluşturuyor.

 

Yetkililerin duyarsız olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Ağrı'nın en işlek köprüsünün bu şekilde olması bizi rahatsız ediyor. Yaşlılarımız ve küçüklerimiz geçerken, demirlerin ayaklarına takılması ve batması nedeniyle sıkıntı çekiyorlar" dediler.

 

Ortaya çıkan demirlerin bir kısmını kesen halk, kesilemeyen demirleri ise köprü korkuluklarından sarkıttı.

 

Yetkililere tepki gösteren Ali Haydar Demirtaş, buradan defalarca geçen yetkililerin bu hali görmemesinin imkânsız olduğunu söyleyerek, "Yıllardır köprü bu halde. Gidip yetkililere şikayet mi edelim?. Yetkililer veya çalışanları sürekli buradan geçiyorlar. Bu durumu görmüyorlar desek yalan olur. Muhakkak görüyorlar. Gördükleri halde umursamıyor, önlem almıyor ve düzenleme yapmıyorlarsa biz ne yapalım." dedi.

 

Vatandaşlardan Fatih Santor ise, halkın köprü üzerinden geçerken sıkıntı yaşadığını belirterek, "Yaşlılarımız buradan yalnız başlarına geçtiklerinde muhakkak sıkıntı çekiyorlar. Yaklaşık 4-5 bin hanelik mahalledir burası. Ağrı'nın en kalabalık mahallesi. Hizmet buraya yapılmayacaksa başka nereye yapılacak." şeklinde tepkisini belirtti.

 

Karayolları himayesindeki köprünün durumu için görüştüğümüz Karayolları Şube Şefi Fuat Öztürk, köprünün bu durumundan habersiz olduklarını belirterek, kendilerini uyarması nedeniyle İLKHA Ağrı Temsilciliği'ne teşekkür edip kısa süre içinde sorunun çözüleceğini söyledi. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir