• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Hem tatil yapacak hem de Kur`an öğrenecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atakum Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından spor kompleksi olan 4 okulda “Annemle gidiyor, dinimle dinleniyorum” sloganıyla organize edilen yaz Kur`an kursuna 7`den 77`ye tüm vatandaşlar katılabiliyor.

Yapılan etkinliğin camilere alternatif olmadığını tam tersine camilerin yükünü hafifletmek amacıyla yapıldığını kaydeden Atakum Kaymakamı Salim Demir, devlet okullarında çocuklara hem tatil yapma hemde dinini öğrenme imkânı veren söz konusu etkinliğin Samsun`da hatta Türkiye`de bir ilk olabileceğini söyledi.

Düzenlenecek yaz kursu için aylar öncesinden çalışmalara başladıklarını kaydeden Demir, “Biz yetkili arkadaşlarımızla etkinliğin nasıl olması gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulunduk.

Çıkan karar üzerine etkinlikte çocuklarımıza spor yapma imkânı vererek onların tatil yapmasını, aileleriyle birlikte gezi ve pikniklere katılarak eğlenmelerini, gönüllü öğretmenlerimizin vereceği dini eğitimlerle de Kur`an okumasını öğrenmelerini sağlamayı amaçladık.” dedi.

Okullarda akıllı tahtalar yardımı ile derslerin annelere, gençlere ve çocuklara olmak üzere üç gruba yönelik verileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ise, “Kurs, 1-26 Temmuz tarihleri arasında Anafartalar Anadolu Lisesi, Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Onur Ateş Anadolu Lisesi ve Recep Tanrıverdi Lisesi`nde hafta içi her gün saat 09.00-13.00`arasında gerçekleştirecek. Kayıtlar bugün itibariyle başladı ve şimdiden 80 aile bu kursa gitmek için ismini yazdırdı.

Bizim beklentimiz 300 kişi civarında. Ama sayının artması halkımızın yoğun bir talebi olması halinde ise okul sayısını arttırabiliriz. Biz bu kursta çocuklarımıza ve annelerine dini bilgilerin yanı sıra genel kültür bilgilerini de sunacağız.” şeklinde konuştu.

Çocukların istedikleri spor branşlarını seçerek kurs boyunca o alanda kendini geliştirebileceklerini vurgulayan Aktaş, annelerin ise Kur`an öğrenimi yanında hep birlikte karar verdikleri ve öğrenmek istedikleri konular olması halinde ise taleplerin kendilerine iletilmesiyle gerekli çalışmayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir