• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Duyarlı öğrencilere ödül verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'ta geçen hafta işhanında buldukları ve çiftçiye ait olduğu tespit edilen 10 bin TL'yi, teslim eden Kasım Ekenler Ticaret Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ramazan Kaçmaz ve Atatürk Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Serhat Yılmaz, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi tarafından duyarlı davranışlarından dolayı ödüllendirildi.

 

Kaymakamlık makamında düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Güldibi, "Bir idareci olarak, bir insan olarak beni çok mutlu eden bir olayla karşı karşıya geldim. Gençlerimiz, kendilerinin ekonomik durumları çok iyi olmamasına rağmen unutulmuş olan 10 bin TL'lik bir parayı emniyete götürüyorlar ve orada sahipleri bulunarak sahiplerine teslim ediyorlar. Bu duyarlı davranışın, gerek gençlerimize gerekse tüm topluma örnek olmasını arzu ediyorum. Artık bir yozlaşma var, toplumsal yozlaşma var. İnsanlarımız her şeyi maddiyat olarak görüyorlar. Ama gençlerimiz bir kez daha her şeyin maddiyat olmadığını, her şeyin para olmadığını, ahlaken yüksekliğin, insanen yüksekliğin her şeyin üzerinde olduğunu bizlere gösterdiler" dedi.

 

Öğrencilerin, dershane ve üniversite burslarını kaymakamlık tarafından karşılanacağını söyleyen Kaymakam Güldibi, "Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendilerini bizi hatırlamaları amacıyla plaketle ve küçük bir ödülle ödüllendirmek istiyoruz. Hayatlarında başarılar diliyorum ve şu sözü de vermek istiyorum ben gençlerimize; Bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında, gerek dershane ücreti gerekse üniversiteyi inşallah kazanmaları durumunda da bursları bizden olacak. Biz her zaman nerede görev yaparsak yapalım daima gençlerimizin yanındayız. Onları desteklemeye devam edeceğiz" dedi. (A Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir