• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
İzmir Servisçiler Odası eğitim çalışmalarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Telif Hakları ve İş Güvenliği yasaları hakkında seminer düzenleyen oda yöneticileri, ayrıca okul servisi çeken üyelerine de insan ilişkileri ve iletişim eğitimleri veriyor.

 

Temmuz'da başlıyor
İş Sağlığı Yasası'nın hükümlerinin Temmuz ayında yürürlüğe gireceğini söyleyen İzmir Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, 'Üyelerimizi bilgilendirmek ve ileride mağdur durumda kalmalarını önlemek için İESOB Ar-Ge birimi uzmanlarının desteğiyle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hakkında bir eğitim semineri düzenledik.' dedi.

 

İş Sağlığı Yasası'nın hükümlerine değinen Bostancı, 'Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 50'den az çalışanı olan işyerleri 30 Haziran'dan itibaren iş güvenliği uzmanı, doktor ve sağlık personeli çalıştırmak ya da danışmanlık almak zorunda. Geçen yıl çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın bazı hükümleri 1 Ocak'ta yürürlüğe girmişti. Yasada yer alan diğer hükümler Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek. Yasa 2014'te bir işçi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfa giren esnafı da kapsama alacak' diye konuştu.

 

Bostancı, 'Bu kanunlar büyük cezai müeyyideler içeriyor. Eğitim semineri ile üyelerimizi aydınlattık. İESOB uzmanları toplantımıza katılan üyelerden gelen soruları ayrıntılarıyla cevaplandırdı.' dedi.

 

Toplantıda mesleki sıkıntılar hakkında da üyelerine bilgilendirmede bulunan Başkan Bostancı, 'Sorunlarımızı ilk elden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na aktardık. Sıcak yaklaşımlarını gördük. Ayrıca Trafik Şube Müdürleri ile de iyi diyaloglar kuruyor, esnafımıza rahat çalışma ortamları sağlamak için işbirliği altında çalışıyoruz' dedi.

 

Okul servislerine eğitim
Okul servisi yapan üyelerini de eğitimden geçirdiklerini hatırlatan Hasan Basri Bostancı, 'Geleceğimizin teminatları olan öğrencileri taşıyan üyelerimizin yeni öğretim yılında daha kaliteli hizmetler verebilmelerini sağlamak için insan ilişkileri ve iletişim üzerine eğitimler düzenliyoruz. Bu noktada okulların tatile girmesini fırsat olarak görüyoruz. İlk olarak Bornova Nokta koleji öğrencilerini taşıyan servis şoförlerine ve hosteslere yönelik eğitim düzenledik. Bu eğitimleri yaz ayları boyunca İzmir genelinde çalışan tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde sürdüreceğiz' diye konuştu.

 

Yaz eğitimleriyle yeni öğretim yılına daha iddialı gireceklerini belirten Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: 'Öğrenci taşıyan servisçilere ve hosteslere yönelik düzenlenen eğitimleri iletişim, öfke yönetimi, stres kontrolü ve halkla ilişkiler konu başlıkları altında veriyoruz. Eğitimler Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden yardımcı doçent Doktor Mehmet Koyuncu tarafından veriliyor.' (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir