• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
`İslam`ın ulvi değerleri tekrar inşa edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı M. Hayri Kamalı yaptığı yazılı açıklamada, hükümete uyarılarda bulunarak, AKP iktidarında Türkiye`nin gidişatının iyi olmadığını, yaşanan olayları pansuman tedbirlerle çözmenin mümkün olmadığına söyledi.
 
Kamalı, "Bu iktidar döneminde haram ve meşru olmayan yollardan kazanç elde etme bir hastalık halini almıştır. Bu problemleri çözmekle mükellef olan iktidar, gününü gün etmenin dışında bir çözüm üretmemektedir. Büyüyen bu toplumsal patlamaların sebeplerini tespit edip; Milli Eğitim müfredatını düzeltme yoluna gitmemektedir."dedi.
 
"Ahlak tahribatıyla ancak suç oranları yükseltilir"
Böyle gitmesi halinde sosyal patlamaların iktidarı devirmenin ötesinde çok elim iç çatışmaların çıkmasından endişe duyduklarını belirten Kamalı; "İktidarı uyarıyoruz! Bu sosyal tufan yangınına körükle hava basarak gidilmez. Önce bunun derinlerdeki sebepleri araştırılmalıdır. 10 yıldır gençliğe verilen eğitim modeli manevi değerlerimize göre değiştirilmelidir. İslam`ın ulvi değerleri inşa edilmeli gelecek neslimiz koruma altına alınmalıdır. Ahlak tahribatıyla ancak suç oranları yükseltilir" ifadelerini kullanarak manevi değerlerden uzak yetiştirilen bu neslin acil tedbirlerle kazanılması gerektiğini söyledi.
 
"Uyuşturucu, fuhuş, manevi çöküntü ilköğretim okullarına kadar inmiş"
Halkın inanç değerlerinin tahribi konusunda iç ve dış odakların çok yönlü bir plan uyguladıklarını belirten Kamalı, "Aileler çeşitli sebeplerle dağlıyor, boşanmalar ve aile içi şiddet her geçen gün artıyor, çocuklar ve gençler kapitalist eğitim sisteminin acımasız çarkları içerisinde suç makineleri haline geliyor. Uyuşturucu, fuhuş, manevi çöküntü ilköğretim okullarına kadar inmiş durumdadır. İllegal çeteler ve hırsızlık şebekeleri şehirlerde cirit atıyor. Ahlaki ve iktisadi çöküntü icra ve iflaslar katlanarak devam etmektedir" dedi.
 
Köklü tedbirler almanın zamanı olduğunu belirten Kamalı, "Şimdi `Hırsla kalkan zararla oturur` gerçeğini dikkate alarak ciddi ciddi düşünme ve köklü tedbirler alma zamanıdır. Aksi takdirde hınçlanarak olayların üzere gitmek, iç ve dış lobilerin ekmeğine yağ sürmektir. Saadet Partisi olarak diyoruz ki; İslam âlemindeki çatışmalar gibi, ülkemizde Allah muhafaza bir kargaşa ortamına sürüklenebilir. İşte bu noktada; Sayın Başbakan muhalefetle birlikte olayları tetkik edip, tedbir alma çağrısı yapmalıdır. Aksi takdirde horoz dövüşü ve gerginlik politikaları sosyal patlamaları daha da körükler hale getirebilir" ifadelerine yer verdi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir