• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Kanal 72 çalışanlarının ilk duruşması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın ilk TV'si olan Kanal 72'nin 6 çalışanı alacakları maaş ve sosyal hakları nedeniyle avukat tutarak hukuki süreç başlatmışlardı. TV çalışanlarının bugün yapılan ilk duruşması sonrası dava 22 Ekim tarihine ertelendi.

 

Batman'da 1993 yılında yayına başladıktan sonra 1994 yılında resmiyet kazanan ve Kanal 72 logosuyla yayın yapan televizyonun 6 çalışanı, kurumdaki alacaklarını aylarca tahsil edemedikleri için bir süre önce işverenle defalarca görüşerek alacakları için bir çözüm talebinde bulunmuşlardı.

 

Çözümün bulunamaması üzerine çalışanların pasif eyleme geçmesi nedeniyle, işveren TV'yi bir süre paket yayın şeklinde sürdürdü.

 

Geçen süre içinde işveren çalışanların alacaklarını ödemediğinden kurumun 6 çalışanı alacaklarını tahsil etmek için dava açmışlardı.

 

Bu süreç içerisinde başka bir alacaklı ise kanala haciz koymuştu.

 

Kurumu mahkemeye veren çalışanlar, "Biz sonucun böyle olmasını istemezdik. Ancak tüm ısrarlarımıza rağmen kurumdaki alacağımız ödenmedi ve işveren uzlaşmaya yanaşmadı. Bizde maaş ve diğer sosyal haklarımızı almak için dava açtık. İşleyen yargı süreci içerisinde ilk duruşmamız gerçekleşti. Mahkeme adli tatili de göz önünde bulundurarak davayı 22 Ekim tarihine erteledi." diye konuştular.

 

Şu anda yayına kapalı olan Kanal 72 TV'nin yayına ne zaman başlayacağı merak ediliyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir