• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
CHP`li Toprak, Eylemcilere Çağrıda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak , Gezi Parkı eylemleriyle başlayan gerilimin düşmesi için tüm toplum kesimlerinin sağduyulu olması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Toprak, “Başta hükümet olmak üzere bütün toplum kesimlerini sağduyuya, ortak akılla hareket etmeye ve gerilimi düşürmeye davet ediyoruz.” dedi. AK Parti’nin karşı güç gösterisinde bulunmaktan vazgeçmesi, tüm Türkiye’nin hükümeti olduğunun farkına varması gerektiğini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise Kabataş’ta bebeğiyle saldırıya uğrayan başörtülü annenin Mobese görüntüleri için İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne başvurdu.

CHP’li Toprak, yaptığı yazılı açıklamada eylemler sonrasında yaşanan gözaltı ve tutuklamaların ‘bir tür cadı avına’ dönüştürüldüğünü savundu. Bir hak arama eyleminin, hükümet tarafından doğru yönetilmediği için bugün giderek bir kaosa dönüştüğünü ifade eden Toprak, “Bugün başta hükümet olmak üzere bütün siyasi partilere, sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve bütün toplum kesimlerine düşen sağduyulu davranmak ve ortak akılla hareket etmektir.” görüşlerine yer verdi. Tüm Türkiye’nin olaylar nedeniyle yorgun düştüğüne işaret eden Toprak, polis dahil bazı vatandaşların öldüğünü ve yaralandığını, esnafın da büyük zarara uğradığını hatırlattı.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise Kabataş’ta kucağındaki 6 aylık bebeğiyle saldırıya uğrayan başörtülü bir annenin mobese görüntüleri için İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Oran, başvurusunda şu görüşlere yer verdi: “Ulusal basına da yansıyan iddialara göre, 1 Haziran 2013 tarihinde başörtülü bir vatandaşımız Kabataş İskelesi’nde kimliği henüz tespit edilemeyen şahıslarca bir saldırıya uğramıştır. Böyle bir olay yaşanmışsa, CHP olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı şimdiden belirtmek istiyorum. Asla böyle bir ayrımcılığı ve saldırıyı kabul edemeyiz.”
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir