• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Ensar Vakfı Şubeler toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Ensar Vakfı Şubeler Toplantısı Erzurum'da yapıldı. Ensar Vakfı'nın Türkiye genelinde 54 şubesinin katıldığı toplantıya Batman şubesi de 4 kişilik yönetim kurulu heyeti ile katıldı.


Toplantı Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Kayak Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Ensar Vakfı Şubeler Toplantısı'na TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın yanı sıra Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, vakıf yöneticileri ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışın ardından Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu genel bir değerlendirme yaparak bu yıl yeni açılan şubeler ve açılması planlanan şubelerle ilgili bilgiler verdi.


Daha sonra sözü TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık aldı. Kıyıklık, konuşmasında çeşitli konulara değinerek İmam Hatip Liseleri'nin daha iyi bir yapıya kavuşturulması için ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Kıyıklık, Türkiye gündeminde olan çeşitli konulara da değinerek şube yöneticilerine açıklamalarda bulundu.
Daha sonra toplantıda, 54 şubenin ayrı ayrı görüş ve önerilerinin dinlenmesine geçildi. Her şubenin bir yıllık faaliyetleri ve bundan sonraki dönemde yapacakları ile ilgili açıklamaları dile getirildi. Toplantı da daha sonra Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Prof. Dr. Mustafa Ağırman katılımcılara birer seminer verdi.


Programın daha sonraki bölümünde ise, seminerleri ile tüm Türkiye'yi dolaşarak imam hatip öğrencilerine yönelik seminerler veren ve bu kapsamda Batman'a da gelen Düşünce Koçu Prof. Dr. Münir Arıkan, katılımcılara "Kurum Kültürü ve Kurumsal Aidiyet" konulu bir seminer verdi.


Ayrıca Ensar Vakfı Erzurum Şubesi tarafından yapımı tamamlanan vakıf hizmetlerinin yürütüleceği ve öğrenci yurdu olarak hizmet verecek binanın açılışı da tüm şube üyelerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.


Programın akşamki bölümünde ise, "Din Eğitimi ve Hizmetlerinde Bölge Sorunları, Görüş ve Öneriler İstişare" toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye genelinde din öğretimi konusunda yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılar konusunda neler yapılabileceği ve geliştirilebilecek projeler ele alınarak görüş alış verişinde bulunuldu.


Ensar Vakfı Şubeler Toplantısı, Erzurum'da bulunan tarihi mekânların gezilmesi ve şehir turu ile tamamlandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir