• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Hamas Heyeti Mursi İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti, Kahire`deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından kabul edildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından bu sabah (18 Haziran Salı) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, görüşmede Filistin uzlaşısıyla ilgili son gelişmelerin ve Mısır`ın Filistinlilerin birliğini sağlamak için harcadığı çabaların ele alındığı ifade edildi.

Bildiride, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi`nin Filistin uzlaşısının sağlanması ve Filistin`in konumunun güçlenmesi için çalışılması gerektiğini ve Mısır`ın Kudüs davasını önceliklerinin başına koyacağını söylediği kaydedildi.

Hamas lideri Halid Meşal de Mısır`ın Filistin uzlaşısının gerçekleşmesi, Gazze`ye uygulanan ablukanın kaldırılması ve işgal zindanlarındaki esirlerin serbest bırakılması için harcadığı çabaları ve Filistin davasına verdiği desteği övdü.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak ise görüşmeyle ilgili yaptığı kısa açıklamada, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ve ele alınan konularda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Bu arada, Hamas heyetinde Meşal`in yanısıra yardımcısı İsmail Heniyye ve Hamas Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk, İzzet Er-Reşak, Muhammed Nasr, Imad El-Alemi ve Mahir Ubeyd`in yer aldığı bildirildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir