• DOLAR 32.6
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2507.78
  • ...
Bu köye neden hizmet götürülmüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Dicle (Piran) ilçesine bağlı Yokuşlu köyünün Oba mezrası sakinleri köy yollarının bozuk olduğunu ve içme suyu sıkıntısı çektiklerini belirterek, yetkililerden yardım istediler.

 

Dicle ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 61 haneli Oba mezrası sakinleri AK Partiye oy verdikleri için cezalandırıldıklarını iddia ettiler.

 

"4 yıldır bizi kandırıyorlar"

Çevrede bulunan köy yollarının yapıldığını ifade eden Mehmet Yılmaz, " Köyümüzün girişine kadar tüm yollar yapıldı. Yalnız 1,5 kilometrelik köy yolumuz bırakıldı. Başvurduğumuz yetkililer ise yaklaşık 4 yıldır bizi oyalıyor" ifadelerini kullandı.

 

"AKP`ye oy verdiniz size yol yok" iddiası

BDP`li yetkililerin kendilerine `AK Partiye oy verdikleri için yollarının yapılmadığını söylediğini` ileri süren Yılmaz, " Oy zamanı Diyarbakır`dan gelen yetkililere neden yolumuzu yapmıyorsunuz? Diye sorduğumuzda `Bizim elimizde değil`, `Devlet yapmıyor`, `Devlet bize para vermiyor` diyorlar. Madem devlet para vermiyor, siz niye uğraşıyorsunuz" diyerek BDP`li yetkililere sitemde bulundu.

 

İlçeye su köyden gidiyor, ama köye su yok

Dicle ilçesinin suyunun, kendi köylerinden sağlandığını buna rağmen su sıkıntısı çektiklerini ifade eden Yılmaz, "Bizim köy yüksekte kurulduğu için suyumuz yok. Bıraksalar su bize gelecek ama bırakmıyorlar. Pompa yandığı için şimdiye kadar suyumuz yok" diye konuştu.

 

Kışın yollar kapalı
Mehmet Eşiyok adlı köy sakini ise, "Köyün yolları çok bozuk, kışın yollarımız kapanıyor, hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz. Suyumuz yok, sondaj yapmışlar fakat bir yıldır randıman vermiyor. Yetkililer defalarca gelip gittiler ama bir şey yok! Dicle ilçesine biz su veriyoruz, buna rağmen içecek suyumuz yok" şeklinde konuştu.

 

Köy sakinleri, yollarının yapılması ve köylerine su verilmesi için ilgili tüm kurumlardan yardım istediklerini ifade ettiler. (M.Sait Adiyaman/ Hüseyin Asana - İLKHA)

 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir