• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
CBÜ Tıp Fakültesi`nin Tıp eğitimi akredite edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Akreditasyon Belgesinin teslimi nedeni ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, TEPDAD ve UTEAK Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sevinç İnan ve Prof. Dr. Necip Kutlu, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tetik ve Prof. Dr. İsmet Topçu, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
 
Öğrenciler adına konuşma yapan Dönem 6 Öğrencisi Asya Eylem Boztaş, akreditasyon sürecinde yaşadıklarını paylaştı ve öz değerlendirme kuruluna öğrencilerin de dahil edilmesinin kendileri için önemine işaret etti.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var ise, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, akreditasyon süreci ile ilgili bir sunum yaptı. Prof. Dr. Ahmet Var, "Fakültemizin uluslararası düzeyde tanınması ve denkliğinin sağlanması hedefine yönelik önemli bir aşama kaydedilmiştir. Bundan sonraki hedefimiz, bu belgenin devamlılığını korumaktır. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, akreditasyon süreçleri hakkında bilgi vererek, akredite edilmiş Tıp eğitimi veren kurumlardan mezun olan hekimlerin, mesleki kariyerlerine ve çalışma alanlarına dönük daha fazla şansa sahip olduklarının altını çizdi. Prof. Dr. Sayek, konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Ahmet Var`a akreditasyon belgesini takdim etti.
 
Ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Mühendislik Fakültesi`nin de MÜDEK`ten akreditasyon aldığını belirtti. Tıp Fakültesi`nin aldığı UTEAK belgesinin üniversitemiz için son derece önemli olduğunu ve fakültemizin büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir