• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
Yeni Nurşin camiinde ilk toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Toplantıya Van İl Müfüsü Nimetullah Arvas, idari personel ve din görevlileri katıldı. Toplantı, Kur`an-ı Kerim`i Yüzünden Güzel Okuma yarışmasında 4. Olan Van Merkez Kırmızıtaş Erkek Kuran Kursu öğrencisi Mehmet Emin Ayna`nın Ku`ran tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ayna`ya altın hediye etti.
 
Açılış merasiminin ardından toplantıya ev sahipliği yapan ve inşası tamamlanan Yeni Nurşin Camii`nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Müftü Arvas, gündeme ilişkin konuların değerlendirmesini yaptı. Öncelikle 24 Haziran 2013 tarihinde açılacak olan Yaz Kur`an Kursları`na değinen Müftü Arvas, 17.06.2013 tarihinden itibaren kayıtların alınmaya başladığını hatırlattı.
 
Daha sonra Van İl Müftülüğü tarafından Sahabe-i Kiram, Tabiin-i İzam ve diğer İslam büyüklerini tanımak ve tanıtmak amacıyla yeni uygulamaya konulan "Geçmişimizi tanımak, Geleceğimizi İnşa Etmek Projesi"nin tanıtımını yapan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, söz konusu proje kapsamında her 5 din görevlisinin grup çalışması yaparak bir sahabinin hayatını araştıracağını, böylece hem din görevlileri arasında bir grup bağı kurulmasının, hem de ashab-ı kiramın toplum tarafından daha iyi tanınmasının amaçlandığını belirtti.
 
Toplantı, her beş din görevlisine kura yolu ile belirlenen bir sahabinin hayatını araştırma görevi verilmesiyle sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir