• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Manisa'nın adını duyuran öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından spor, kültür ve bilim dallarında üç ayrı kategoride okullarını temsil eden 18 öğrenciye aldıkları başarı nedeniyle bir ödül töreni düzenlendi.

 

Törene Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri ile öğrenciler ve veliler katıldı. Manisa Milletvekili Özgür Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından öğrencilere ödülleri verildi.

 

Törende bilimsel alanda derece yapan Ahmet Buğra ve Ömer Batuhan robotları ile kısa bir gösteri yaptılar.

 

7. Ulusal Zeka Oyunları'nda Alperen Sezer Türkiye 7'ncisi, Adem Berk Binici Türkiye 8'ncisi, Ahmet Bahadır Türkiye 8'ncisi ve Taha Can Türkiye 7'ncisi oldular.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Bu Benim Eserim" adlı projede Ahmet Buğra Kallat Türkiye 1'ncisi, Ömer Batuhan Karahan Türkiye 1'ncisi olurken, Sena Arda Çoban'ın "Her Damla Bir Derya " kitabı basıldı.

 

7'nci Sanat Eğitim Tasarım Alanı'nda Büşra Evren, İpek Özel, Sıla Kara Dünya 4'ncüsü oldular.

 

Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda Ceren Nur Erdoğan ve Umay Kınay gümüş madalya aldılar.

 

Samsun'da düzenlenen 2'nci Ulusal Robot Yarışması'nda Mert Turhan Alver, Berk Tuna ve Ege şeker Türkiye 1'ncisi oldu.

 

Sporda derece yapan öğrenciler

Uluslararası Yıldızlar Güreş Turnuvası'nda Zafer Güneş 69 kiloda bronz madalya, Türkiye Yıldızlar Judo Yarışması'nda 44 kiloda bayanlarda Gamze Taş Türkiye 3'ncüsü, 66 kiloda erkeklerde Bekir Arda Türkiye birincisi oldu.

 

45 ülkenin katıldığı Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Bilgisayar Proje Olimpiyatları'nda Ömer Faruk Metin ve Ahmet Enes Yıldız dünya ikincisi oldular. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir