• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Irak Kürdistan Bölgesi`nden HÜDA PAR`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Irak Kürdistan Bölgesi Gençlik Temsilcilerinden bir heyet, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.


YNK`i temsilen Hêriş Namık, YEKGIRTO`yu temsilen Şêrzad Mama, KOMALA`yı temsilen Cemal Muhammed ve STK adına da Muzaffer Mustafa`nın bulunduğu heyeti, Hüda Par Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Necat Özdemir karşıladı.


Ziyaretin amacını anlatan Hêriş Namık, "Biz Kürdistan Gençlik Konferansına katılmak üzere buraya geldik. Amacımız Kürdistan`da bulunan tüm partileri ziyaret etmek ve karşılıklı tanışmaktır. On iki kişilik bir heyet şeklinde geldik. Ancak zamanın darlığı sebebiyle üç gruba ayrılarak, ziyaretlerimizi bitirmek istedik. Hüda Par`la tanışmak bizi memnun etti" dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Genel Başkan Yardımcısı M.Bahattin Temel, bu tür karşılıklı ziyaretlerin daha iyi tanışmaya vesile olacağını, bir ay önce kendilerinin de Kürdistan`da olduklarını ve oradaki partilerle tanışmanın güzelliğini anlattı.


Sorulan bir soru üzerine Bahattin Temel, partilerinin genelde tüm mazlum ve mustazafların partisi olduğunu bu nedenle Kürt halkına ve Türkiye`de yaşayan bütün haklara yönelik ciddi projelerinin olduğunu, kendilerini dünyada bulunan tüm mazlumların hamisi olarak gördüklerini ve neticede tüm Türkiye`ye, ama özelde de Kürdistan bölgesine hizmet ettiklerini belirti.


Ziyarette misafirlere parti programının Arapça tercümesi hediye edildi.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir