• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Bilad-i Şam Platformundan Suriye mazlumlarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Platform adına basın açıklamasını okuyan Adem Çevik, Suriye'deki katliama sessiz kalmanın işlenen suça ortak olmak anlamına geldiğini belirtti. Suriye'deki son duruma dair bilgi veren Çevik, iç savaş boyunca 100 bin Suriyelinin öldüğünü, 400 bin kişinin yaralı, 200 binden fazla kişinin kayıp olduğunu, 40 bin çocuğun yetim kaldığını, 14 milyon kişinin de temel gıda maddelerini temin etmekte sıkıntı çektiğini ifade etti.

 

Amaç yardımları engellemek
Kamuoyunun farklı gündemlerle meşgul edildiği son günlerde Suriye'nin bütün kentlerinde büyük zulümlerin ve katliamların yapıldığına dikkat çeken Çevik şöyle konuştu: "Taksim Gezi Parkı ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen şiddet olaylarının asıl maksadı, Suriye muhalefetini ve halkını destekleyen Türkiye'nin yardımlarını engellemektir. Bugün burada Suriyeli kardeşlerimiz için acil olarak yardım kampanyası başlatıyoruz. Lütfen empati yapalım bizler de muhacir olabilirdik" dedi.

 

Katliamlara sesiz kalmak zulme ortaklıktır
Çevik, Bilâd-i Şam Platformu, Şifa Platformu, Suriye Cemiyetleri ve Türkiye'deki farklı sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa başlattığı kampanya ile Suriye halkına destek olmak isteyen vatandaşların kullanmadıkları ilaçları belirlenen merkezlere bırakabileceklerini kaydetti.
Çevik son olarak, özelde İslam İşbirliği Teşkilatı'na, genelde ise tüm Müslümanlara Suriye halkına yardım etme çağrısı yaptı.

 

Basın açıklaması Suriye ve tüm dünya mazlumları için yapılan dua ile sona erdi. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir