• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Suriyeli Öğrenciler Karne Sevinci Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tüm yurtta yaşanan karne sevincine bugün Suriyeli öğrenciler de ortak oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriyeli öğrencilerin eğitim görmesi için açılan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne törenine Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gamek Koordinatörü Ramazan Dündar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ONLARA ENSAR-MUACIR KARDEŞLİĞİ İLE MUAMELE ETTİK

Suriyeli çocukları kendi çocuklarından ayrı görmediklerini ifade eden Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ‘‘Sene başından buyana diğer alanların yanında eğitim açısından elimizden geleni yapmaya çalıştık. Onlara bir Ensar-Muacır kardeşliği ile muamele ettik. Türkiye olarak yardımlaşmanın meyvelerini gördük.’’ dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı bu eğitim merkezinin bir başlangıç olduğunu belirten Vali Dalmaz, ‘‘Bu eğitim merkezi çocukların yanı sıra büyüklerin de bir mektep kullandığı eğikim merkezi oldu. İnşallah gelecekte Suriye bu çoçukların omuzlarında yükselecek. Bugün Suriyeli çocuklarımız bir yılın ardından karnelerini aldılar. Ancak bir müddet daha burada misafirimiz olarak kalacak gibi gözüküyorlar. Çünkü orada bombalar patlarken oraya gitmeleri mümkün değil.” diye konuştu.

GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ise okulda eğitimin tamamının Suriye müfredatına göre verildiğini, yabancı dil olarak Türkçe’nin okutulduğunu, 10 Suriyeli öğretmen ve 5 taşımalı servis ile yapılan eğitimin başarılı bir şekilde sonuçlandığını kaydetti.

Program sonrası okulda başarılı olan öğrencilere Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile AK Parti Milletvekili Ali Şahin ve Suriye’den gelen misafirler tarafından karneler verildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir