• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Tek başına harabe evde kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Depremlerden önce amcasıyla birlikte kaldıkları evin müşterek tapulu olmasından dolayı sadece amcasına konut verildiğini söyleyen Abdulkahar Doğan, 9 kişilik olan ailesini köye gönderdiğini ve bundan dolayı kardeşlerinin okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, kendisinin ise yaklaşık 2 aydır bir kısmı yıkılan harabe bir evde kaldığını söyledi.

 

"Ailemi köye göndermek zorunda kaldım"
Evin ağır hasarlı olduğunu ve salon kısmının tavanının çöktüğünü belirten Doğan, "Evim gördüğünüz gibi yıkıktır. Çalışıyorum aileme destek olmak zorundayım. Ailem kalabalıktır. Annem engellidir babamın herhangi bir mesleği yoktur. Depremde amcamla birlikte kaldığımız bu evin bir kısmı yıkıldı. Kendi imkânlarımızla yapamadık. Müşterek tapu olduğu için sadece amcama konut verilmiş biz de ortada kaldık. Ailemi Gürpınar ilçesine bağlı Beşbudak (Kelegrin) köyüne akrabalarımın evine göndermek zorunda kaldım" şeklinde konuştu.

 

Elektik yok su yok tavan çökmüş…
Birçok kuruma başvurmalarına rağmen olumlu bir adım atılmadığını aktaran Doğan, "Elektik yok. Su yok. Mecburiyetimden burada kalıyorum. Ailem şu an köydedir. Kalacak yerimiz de olmadığı için köye akrabalarımın evine göndermek zorunda kaldım. 7 kardeşiz en büyükleri benim. Kız kardeşlerim yer olmadığı için mecburen okulu bırakmak zorunda kaldılar. Kızların okuması için milyonlarca lira harcayanlar benim kardeşlerim için de bir şeyler yapsın" şeklinde konuştu.

 

"Babam yaşlıdır annem ise engellidir"
TOKİ konutları için başvurduklarını ancak müşterek tapu olduğu için kendilerine ev verilmediğini bildiren Abdulkahar Doğan, "İki aile bu evde kalıyorduk. Amcama ev verildi. Biz de böyle mağdur olduk. Babam yaşlıdır. Annem ise engellidir. Öğrenci olduğum için hem ders çalışmak zorundayım. Hem de aileme yardımcı olmak için çalışmak zorundayım. Tek başıma burada kalıyorum. Başka bir yer de yok. Kız kardeşlerimin okula devam etmesi için başımızı sokabileceğimiz bir yer istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Burası yıktırılırsa sokakta kalırım"
Birçok kuruma başvurduğu halde herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirten 19 yaşındaki Doğan, "Belediye ve Valiliğe başvurdum. Herhangi bir şey yapılmadı. Sosyal yardımlaşmaya başvurdum. Onlar da geleceklerini söylediler ancak, bir gelişme yok. Burası yıktırılırsa tamamen sokakta kalırım. Maddi durum da elvermiyor bir şey yapayım" diyerek yetkililere seslendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir