• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Sokaklardaki Ermeni isimlerine bir tepki de Van`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - ASİM-DER Başkanı İrfan Ermiş, yaptığı basın açıklamasında, Diyarbakır Sur Belediyesi tarafından Şeftali Sokak`a Mar Petyün Kilisesi, Direkçi Sokak`a da Ermeni Yazar Mıgındiç Margosyan isimlerinin verilmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

"Diyarbakır 1374 yıldır İslam`ın beşiğidir"

Diyarbakır`ın 1374 yıldır İslamın beşiği olduğunu hatırlatan Ermiş, Mavi Marmara şehitlerinin yıl dönümü olan bu ayda Sur Belediye Başkanının İsrailli Belediye Başkanıyla sarmaş dolaş olmasının altında ne gibi fitneler yattığını sordu.

Kiliselere 1 trilyon harcama!

BDP`li Sur belediyesinin kilise yapımına 1 trilyon harcama yapmasının akıllarında farklı soru işaretleri uyandırdığını belirten Ermiş, " Sur Belediyesi şayet iş yapmak istiyorsa, Ergani ilçesinin Otluca Köyü`nde bulunan Hz. Adem Peygamberin torunu Emüş Peygamberin türbesinin hali içler acısıdır, bir zahmet orayı da görsün" dedi.

"Amaç İslami faaliyetlerin önüne geçmek midir?"

Darwinist ve dinsiz bir Kürt gençliği istemediklerini ifade eden Ermiş, "Belediyenin amacı İslam`ın önüne geçmek mi? Son yıllarda İslami faaliyetler Diyarbakır`da artarken, bu tür amaçların önüne geçmek midir, belediyenin amacı? Diyarbakır İslami bir toplumdur, bu bir-iki sokaktan başlayıp yaygınlaştırılacak mı? Ermeni yazar ve ressamların sokaklara verilen isimlerinin değiştirilip yerine Halid Bin Velid, Hz. Süleyman, Şeyh Ahmedi Xane, Bediüzzaman Said-i Kürdi, Şeyh Said gibi isimler verilsin" talebinde bulundu.

Bu olayların önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Ermiş, bu oyunların gündeme getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Diyarbakır halkına sesleniyorum; Bizler Müslüman insanlarız, inancımız ortadadır. Bu tür asimile girişimlerine karşı değerlerimizi müdafaa etmemiz şarttır. Sur Belediyesi Başkanına da şu soruyu sormak istiyorum. İsrail veya Ermenistan`da acaba bizim için değerli herhangi bir vatan evladının ismi bir sokak, cadde veya herhangi bir semtte verilmiş midir?"(Murat Dalgın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir