• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
STK-Üniversite iş birliği ile kente katkı sağlanacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TMMOB Van İl Temsilciliği ile Van Barosunu ziyaret etti. Battal, sivil toplum kuruluşlarına yapmış oldukları ziyaretlerin amacının üniversitenin ve Van'ın potansiyelini tartışarak var olan potansiyeli harekete geçirmek olduğunu söyledi.


Sivil toplum kuruluşlarının ülkenin gelişmesinde çok önemli yeri olduğuna söyleyen Rektör Battal, " Kurumsal güçleri birleştirerek Van'ımıza ve ülkemize nasıl bir hizmet verebiliriz onu konuşmamız lazım. Konuşulan şeylerin hayata geçirilmesi taraftarıyım, bunların kâğıt üzerinde kalmaması gerekiyor. Üniversite olarak biz her zaman hazırız, istiyoruz ki bizleri rahatsız edin, kapımızı çalın biz bundan memnun kalırız. Diyalog kapısı açık olduğu sürece çözülmeyecek sorun yoktur. Bizim amacımız burada üniversitenin misyonunu ortaya koymak. Biz öğrenci yetiştirmek ile bilimsel çalışmaları yanı sıra ilin kalkınmasında da katkı sağlamak istiyoruz" dedi.


TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır ise üniversite yönetiminin ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, "Üniversite ile çalışmalarımızı daha ileriye taşımak isteriz" diye konuştu.


Van Barosu ile de görüşen Battal, Üniversite olarak Van Barosu ile ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Van'ın gelişmesi ve daha da ileriye gitmesi için elimizden gelini yapmaya hazırız" dedi.


Van Barosu Başkanı Murat Timur ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek baro olarak üniversite ile ortak çalışmalara imza atmaya hazır olduklarını kaydetti.


Ziyaretlerde Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun'da hazır bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir