• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Heniyye: Aramızda ihtilaf yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Filistin Başbakanı ve HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Cuma Hutbesinde, aralarında ihtilafların olduğu şeklindeki söylentilerin aslının olmadığını, amacın direnişi kötülemek, direnişi meşgul etmek ve sona erdirmek olduğunu belirtti.


İhtilaf söylentilerinin, bunu organize edenlerin zihinlerinde kökleşmiş olan vehimlerden ibaret olduğunu belirten Heniyye, "HAMAS, tek vücuttur, parçalanmaz. Çünkü biz Kudüs ve Aksa'ya bağlıyız" dedi.


HAMAS'ın direnişi terk ettiği ve mensuplarını Suriye'ye yönlendirdiği şeklindeki iddiaların tamamen yalan olduğunu vurgulayan Heniyye, "HAMAS, Suriye'de savaşmıyor. Çünkü hareket alanı Filistin'dir. Suriye halkının yanındayız ve onlara yapılan vahşice uygulamaları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.


Batı Yaka'ya da seslenen Heniyye, "Kudüs ve Batı Yaka'da İsrail tarafından çılgınca sürdürülen yerleşim hamlelerine karşı çıkınız ve barış serabına kapılmayınız. Hakka ve sabitelerimize tutunma ve İslami ve Arabi derinliğimize bağlanma esasları üzerinde ikame edeceğimiz bir stratejiye muhtacız" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir