• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Erdoğan İl Başkanları Toplantısında Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan`ın konuşmasından satırbaşları...

Avrupa Birliği 27 ülkede büyüme oranı ne biliyor musunuz eksi 21 Japonya 0,9 büyüme kaydetti. Ülkemiz ise büyüme kaydetti. Bu güzel gelişmenin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Mayıs ayı ülkemiz için önemli bir ay. Üstüste çok önemli ekonomik gelişmelere sahip olduk. 46 milyadr dolarlık havalimanı ihalesini yaptık, nükleer santralin adımını attık, 2,5 milyar dolarlık üçüncü köprünün temellerini attık aynı ay içinde Borsa en yüksek rakamına ulaştı. Gösterge faiz tarihinin en düşük seviyesini gördü. Merkez Bankamızın rezervleri 135 milyar doları gördü. Türkiye çok uzun yolların ardından IMF`ye olan borcunu 23,5 milyar dolardan sıfıra ulaştırdı.

Bir süredir üzerinde çalıştığımız çözüm süreci daha da ilerledi, akil insanlar halkımızı dinledi. Terör örgütü mensupları ülkemiz topraklarını terkederken vatandaşlarımız köylerine geri dönmeye yaylalarına çıkmaya başladılar, pikniğe başladılar. İş adamlarımız doğu ve güneydoğuya akmaya başladılar.

Önce Reyhanlı olayları gerçekleşti sonra Taksim olayları gerçekleşti. Reyhanlı sıradan bir olay değildi. Bu tezgahın arkasında kimler var? En son yakalanan kişi ortaya çıktı. Bu kişi malum. Beşar Esad ile adeta kolkola bu ülkede ana muhalefetin genel başkanın adamlarının getirilip götürülmesinde önemli bir kişiydi .

Genel başkanın buna yönelik bir cevabı oldu mu? Suriye`de bir mezhep savaşı başlamıştır. Türkiye`yi bu oyunun içine sokmak istiyorlar. Ama Kılıçdaroğlu gibi adamlara rağmen bu oyuna ülkemizi sokmayacağız. Biz hangi mezhepten olursa olsun hassasiyetimizi koruyacağız. Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak dedik.

Bir ülkenin başbakanı teorilerle konuşmaz somut bilgilerle konuşur. Bu olayların ortaya çıkması konusunda konuşacağız. Olayları her boyutuyla analiz ederken zaman zaman gerek bakan arkadaşlarımın şahsımın açıklamaları olmuştur. Yapılması gerekenleri hiç tereddüt etmeden yaparız ve yapacağız. Bunun sorumluluğunu biz taşıyoruz.

Bu ülkede 4 yılda bir seçim yapıyoruz. Eskiden 5 yılda birdi. Bir parti bizim önümüze getirdi 4 yılda bir olsun dedi.

Açıkhava tiyatrosu kuruldu. BU tiyatronun içinde masum insanlar da var. O sahnede samimi duygularla gelmiş insanların olduğunu da art niyetlilerin fırsatçıların olayları provoke etmek için hazırlıklı kişilerin olduğunu da biliyoruz. Bunlar illegal örgütlerle içiçe olan kişilerdir.

Taksim`de bu sahnenin arkasında çok farklı bir tablo var. KAsıtlı olarak tüm dünyada aynı sahne gösteriliyor bu manidardır. Bu düğmeye nereden basıldı? Gezi Parkı bu işin kullanılan bir enstürmanıdır. Düğmeye basış dışardan. Bu perdelenen şiddet, nefret, vandallık gizlenmeye çalışılıyor.

Perdenin önü başka arkası başka. Önde samimi gençler arka tarafta illegal örgütler var. Perdenin arkasından bahseden kimse yok. Niye bunu konuşmuyorsunuz, konuşsanıza! AKM`ye asılan anıta asılan paçavraları konuşsanıza. Niye konuşmuyorsunuz. Neden susuyorsunuz? Gazi Mustafa Kemal ve Türk bayrağının biraraya gelemeyecek paçavralarla bunları biraraya getiren zihniyete neden tavır almıyorsunuz?

Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren kurulan tuzaktan bahseden yok. Birileri `cambaza bak` diyerek sahnenin önünü gösteriyor. Ulusal medyaya sesleniyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz böyle geçti. Bizi burada vurmak isteyenler geçmişte sadece karavana attılar. Biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının kampanyalarına eyvallah etmeyiz. kimlerin ne olduğunu biliyoruz, hepsi iyot gibi açığa çıktılar. Türkiye artık böyle bir ülke değil. Muz cumhuriyetlerine gidip yalan haberlerle operasyonlar yapabilir benim ülkeme bu ameliyatlar sökmez. Benim ülkemde yalan haberler yapamazsınız. Benim ülkem güneş gibi, balçıkla sıvayamazsınız

Dün AB Parlamentosu`nda bizimle ilgili alınan karara vatanseverlerin evet demesi mümkün mü? Biz alınan karara reddediyoruz dedik. Sen bir defa hangi hakla bu kararı alıyorsun? Sen bu kararı alacaksan önce Yunanistan`da olan olaylarda nasıl insanlar yerlerde sürüklendi önce orayla ilgili karar al. İngiltere`de 50`ye ilişkin insan yerlerde sürüklendi tutuklandı. Almanya akıl veriyor o aklı kendine sakla. Benim 8 vatandaşımı öldürenlerin hesabını var önce onların faillerini bul.

Aynı şekilde Wall Street. Bu olayları neden yazmıyorsunuz, uyarıları yapımıyorsunuz? Bize itidal tavsiyesinde bulunuyorlar. Biz 17 gündür itidal içindeyiz. Büyüyen Türkiye`yi çıkarlarına aykırı görenlerin maskelerini çıkardıklarına şahit oluyoruz.

Dünyanın her yerinde bizim polisimize saldırılar yapılıyor. Polis yasal olmayan her harekete müdahale eder. ABD`de Avrupa`da böyle değil mi? ABD`de onlarca örneği var Rusya`da ağır örnekleri var. Orada biber gazı da yok daha ileri. AB`de onlarca örneği var. AB`de biber gazı kullanımı meşru haktır. İleri demokrasiye sahip ülkelerde bizdeki kadar şiddet olmadığı halde polisin ağır şiddet uyguladığını görürsünüz. Polisin yasalarla güvenliği fazladır. Söz konusu Türkiye olunca birileri çifte standarları uyguluyor. Türkiye güneştir, o güneş balçıkla sıvanmaz.

Taksim`de o büyük açıkhava tiyatrosunun arka planını milletim görüyor. Bakınız perdenin arkasında hem sivile hem polise ağır bir şiddet var. Bazı medya kuruluşlarının sosyal medyanın ağır hesapları var. O perdenin arkasında güya sanatçıların güya siyasetçilerin tahrikleri var. Orada büyük Türkiyeye yönelik tuzaklar var. Sürekli polisin gündeme geldiiğini görüyorsunuz Göstericilerin şiddetinden bahsedeni gördünüz mü? Adana`da polisimiz şehit oldu bunu gündeme taşıyanı gördünüz mü?

CHP`nin milletvekilleri mezhep çatışmasını körüklüyor. Çevreden ağaçtan bahsedenler tencere tava seslerinden bahsetmiyor. Siz tencere-tava sesleri gürültü kirliliği çevre kirliliği değil mi?

Bütün bunları ayrıca anlatacağım, o ağaçlar saksılar nasıl sökülüyor tek tek anlatacağız. Hani çevreciydiniz? Zaman bazı şeyleri açıkça ortaya koyacak. Göreceksiniz hak değil derdi. Olay başka. Rabbime hamd ediyorum. Kimse zamdan falan bahsetmiyor, sendika kurdurmuyorsunuz demiyor, parti kurdurmuyosunuz demiyor. Kılıçdaroğlu gibileri. Bunlar zavallı ya. Bizi Esad`la karşılaştırıyor. Esad rejiminde ikinci bir parti göremezsiniz.

Geçen Bülent Bey ile görüştüler. Neymiş, her yerde gösteri yapılmalıymış. Hayır. Bu ülkede yürütme nereleri miting alanı olarak belirlediyse orada yapılabilirmiş. Biz 21,5 milyon oy aldık. Bize yürütme ne gösterirse oraya gidiyoruz.

Biz buna uyuyoruz da sen neden uymuyorsunuz? Derdiniz ne? Karıştırmak. Bu çirkin oyunu lütfen iyi görelim. Düşünceni haykıracaksan haykır. Biz senin bu tür etkinliklerine mani olmuyoruz ki.

Haktan demokrasiden bahsedenlerin camileri ile ayakkabıları ile girmesinden alkol kullanmasından başörtülere saldırmasından bahsetmiyor kimse? Ankara`da kavşakları kapatıp korna çalmayanlara baskı uygulanıyor. Sanatçılara baskı uygulanıyor. Sabah akşam polis şiddeti kullanılıyor, başbakan çok sert diyorlar. Başbakanımız çok gerilimden yana. Burada da kendilerine göre kurnazlık yapıp bizi kendi içimizde birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu da ayrı tuzak. Bu tuzağı bu teşkilat bozacak.

Her şeyden önce biz insanız. Akşam gelen sanatçılardan birine onu söyledim Kanuni rolünü oynuyorsun değil mi Kanuni çok yumuşak. Yavuz yumuşak. Yok dedi Yavuz daha sert.

 Hz. Osman`a bakıyorsunuz, Hz Ali`ya bakacaksınız cengaver hepsinin farklı özellikleri var. Bize bunları söyleyenler önce aynaya baksınlar. Medya yoluyla sosyal medya yoluyla toplum mühendisliği yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar.

8 ay sonra seçim. Bülent Ersoy`u dinledim. Seçimle gelen seçimle gider dedi. Bu tür şiddetlere yeltenmeyin dedi. Aklın yolu bir. Gelenler bu sözü söyleyemiyor. Ben imtiyazlıyım, ben seçkinim benim oyumla çobanın oyu bir mi diyen varsa kusura bakmasın. Ana muhalefet ve diperleri halk oylaması olmaz demeye başladılar. Hani halka güveniyordunuz. Yargıya inanmazsın, halkın vereceği karara inanmazsın neye inanırsın? Heralde bizim kararımıza inanacaksın

Biz muhalefetteki tıkanmayı biliyoruz. Keşke güçlü bir muhalefet olsa, demokrasinin lezzetini bu ülke tadardı. Cuntanın dönemi kapandı. Darağacını gösteriyorlar bize.

Milleti sokağa dökerek sokaktakinin arkasına saklanıyorlar görev yapıyorlar. Bir milletvekili para dağıtıyorlar sadaka mı dağıtıyorsun dilenci mi onlar?

CHP bu yönetim ve anlayıştan derhal kurtulmalı. Yarın 17.00`de Ankarada mitingimizi yapacağız. halkımızı bekliyoruz. Sadece AK Partilileri değil, demokrasiye gönül vermiş, ister CHP`li ister BDP`lileri bekliyoruz. Bu ülkeye aşkı sevdası olan herkesi bekliyoruz. BBP`lileri davet ediyoruz, SP`lileri davet ediyoruz. Biz sayısal olarak çıkma derdinde değiliz.

Yeni 27 Mayıs`tan bahsediyorlar yeni 28 Şubat`tan bahsediyorlar bunların karşısında dimdik duran bir millet olduğunu dosta düşmana göstermek için meydanlara çıkıyoruz. Sakın genel başkanınızla ilgili olan konularla tavrınızı koyun. Merhum Menderes çok yumuşaktı. Savunmasını da o şekilde yaptı buna rağmen ipe götürdüler. Dert o değil dert başka. Biz adeletin tesisi için yaratıldığımız gibi olacağız.

10,5 yıl boyunca defalarca tekrarladığımız hususu söylemek istiyorum biz yüzde yüzün partisiyiz. Bu sadece ilke değil somut olarak ortaya koyduk. Herkesin kendisini ifade edebileceği kimsenin kimseyi tehdit etmeyeceği bir Türkiye inşa etmenin mücadelesini verdik. Her etnik kökenin, inanç grubunun, mezhebin sorununu kendi sorunumuz bildik.

Bu ülke hepimizin 76 milyonun ülkesidir. Birlikte yaşayacağız, birlikte büyüteceğiz. Bizi birbirimize düşman etmek isteyenlere karşı tek yürek olacağız. Hiç kimsenin kıyafetine karışılmayan yasaklanmayan bir ülkede buluşacağız. Herkesin kendisini ifade ettiği kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir ülkeyi inşa edeceğiz.

Nefreti öfkeyi dışlayacağız. Kimin ne itirazı varsa dinledik dinleyeceğiz. Bugüne kadar olduğpu gibi bir olacağız beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız birlikte Türkiye olacağız.

Burada gerek taksim Gezi Parkı`na oradaki gerçekten derdi çevre olana sesleniyorum. orada duranların niye durduğunu anlamış değilim. Akşam gelenlere de izah ettim. Başlamış bir inşaat mı var, ihale mi yapıldı? Neden duruluyor? Akşam gerek Hüseyin Bey gerek sanatçılar konuştu. Diyorum ki gençler artık burada duracağınız kadar durdunuz mesaj verdiniz eğer mesajınız Gezi Parkı ise mesaj alındı.

Mesajınızı aldık deyip sandığa koyanlardan değliz. Yargı kararını bekleyeceğiz. Karar olumlu ise halk oylamasına gideriz. Halk oylamasını İstanbul Büyükşehir Belediye yapacak. Muhalefet hemen olmaz diyor. Akşam hemen olmaz diyenler de oldu. Aşırı sendikacılardan bir tanesi bu sadece bir mimari mesele değil sosyolojik mesele dedi.

AKM`ye dev opera binası yapalım, yakışır. Trafik alta alınıyor. Artık otobüslerden egzoztan arınılan bir Taksim alanı kalacak bize.

Şehir müzesi yapılacak oraya o ağaçlar da orada aynen kalacak. Bazıları buna olumsuz baktı, bazıları olumlu yaklaştı gençlerimize lütfen diyoruz artık çekilin evlerinize gidin. İllegal örgütlerle de biz başbaşa kalalım. Gezi Parkı illegal örgütlerin değil milletindir

Bir dikatatör halk oylamasına gider mi? Bize bunu da yakıştırdılar. Bizler Ankara İstanbul mitingimizi de huzur içinde inşallah gerçekleştiririz. İstanbul valimiz de oraya gider.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir