• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Eğitimciler velileri uyarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Türkiye genelinde bugün yaklaşık 16 milyon öğrenci karnelerini alarak uzun soluklu bir tatil dönemine girdi. Uzmanlar ve eğitimciler ebeveynleri sağduyulu olmaları konusunda uyardı.

Karnelerini alan yaklaşık 16 milyon öğrenciden kimileri sevinirken kimileri de ders notlarının kötü olmasından dolayı üzüldü. Sekiz ay süren eğitim Öğretim dönemi bugün son ders zilinin çalması ile beraber sona erdi.

Okulların tatile girmesi ile ilgili olarak açıklamada bulunan Eğitimci Deniz Taştan ders notu kötü olan öğrencilerin anne ve babalarına seslenerek "Çocuklara yaklaşımınız sağ duyulu olmalıdır. Çocuğunuzu döverek veya onlara çok sert çıkışarak onları korkutmamalısınız. Onlara 'sen nasıl çocuksun senden hiçbir şey olmaz bak falancanın oğlu, kızı taktir, teşekkür almış sen neye yararsın' gibi kelimeler kullanmamalıdır. Bu türden konuşmalar çocuğun bilinç altında sonradan ortaya çıkabilecek olumsuzluklara yol açabilir.

Yaz tatilinde ise öğrencilerin kendilerini yetiştirmeleri bol bol kitap okumaları gerekmektedir. Maddi ve manevi gelişimi sağlayan kitapların okunması öğrencilerin bir sonraki döneme hazır olması demektir." dedi.

Eğitimci Murat Kutlu ise öğrencilerin bir yıllık çalışmanın muhasebesini yapmaları gerektiğini söyledi. Kutlu, "Karnesini alan ve notu kötü olan öğrenciler kendilerini işe yaramaz olarak görmemelidirler. Çünkü karne öğrencinin çalışkan ve tembel olmasından ziyade onların hangi alanlarda eksik veya başarılı olduklarını göstererek onları o alanda çalışmalarını sağlayan bir araçtır dedi.

Anne ve babaların da öğrencilerin karnesine bakıp onları azarlamak yerine 'ne gibi önlemler alabilirim? bunları düşünmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Eğitimci Hüseyin Göksu ise, anne ve babalara çağrıda bulunarak "Velilerin çocuklarının yanlarında olduklarını göstermeleri gerekir. Öğrenciler ise yaz tatilini boş geçirmemelidirler. Kendilerini geliştirmeli bol bol kitap okumalı ve kendilerine manevi anlamda yardımcı olacak kurum ve kuruluşlardan ve şahıslardan istifade etmeye çalışmalıdırlar." dedi.(Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir