• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Nisanur Dergisi "İffet" konusunu işledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - "Ailemizin dergisi" sloganı ile yayın yayan aylık aile ve eğitim dergisi Nisanur'un 19. sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; iffet. İffetin birçok yönü ile alındığı Haziran sayısında ayrıca Diyarbakır Kutlu Doğum Etkinliği'nde yaşamını yitiren Sümeyye Çelik'in hayatından kesitlere yer verilmiş.


Derginin editör yazısında dosya konusuna binaen; "Bizler, rahmetiyle bizleri kuşatan Rabbimizin bize öğrettiği iman ve takva ekseninde bir yaşam sürmenin kaygısını taşıyanlar olarak; erdemli olmak durumdayız. Bu erdemlerden biri de 'iffet'tir ve hiç şüphesiz ki çok önemlidir. Erkekte güzel kadında ise ayrı güzel olan bu erdem, yaşamın her alanında ve her döneminde belirleyici bir özellik olduğu gibi en etkin konumdadır da…" sözlerine yer verildi.


Nisanur Haziran sayısından kısa kısa
Derginin Haziran Sayısında yazarlardan; Arzu Demir "Düşüncede bile eşler iffetli, edepli ve hayâlı olmalıdır. Çünkü insan çok düşündüğü şeyleri zamanla fiiliyata döker" derken Esma Akbalık ise "Kadını, meleklerden daha ulvi yapan ve onu eşsiz bir elmas haline getiren onun iç derinliği, iffet ve vakarıdır" tespitinde bulunuyor. Reyhan Çelebi "Bir annenin, namusunu korumada gösterdiği titizlik ve iffetine gösterdiği sadakat, lisan-ı hal ile kızına sirayet eder" derken Esra Toprak ise "Müslüman bir genç kız 'sevgisini' ölçmeli, tartmalı ve fıtratına uygun olarak bu duyguyu kullanmalıdır" izahatında bulunuyor. Firdevs Irmak "Evlilikte ilk kazanılması gereken bilinç, kişinin evlendiği kişideki karakter farklılıklarını tanımaya çalışması olmalıdır" derken Nevin Yapıcıoğlu ise "Huzur-u İlahi'ye En Layık Kelimeler"i Tahiyyatın ilk iki cümlesini izah ediyor. Nigar Taş "Çocuklarımızın oyunlarına iştirak etmemiz biz ebeveynleri çocuklaştırmaz! Onların bizlere olan sevgi ve güveninin daha çok artmasına yol açar" derken Esengül Özkan ise çocuklarda oluşan stres ve nedenlerini irdeliyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir