• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
Kadın Çiftçiler Yarışması'nın birincisi Eskişehir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BALIKESİR - Balıkesir'de düzenlenen yarışmaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Lami Karahan ve İl Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Müsteşar Mirmahmutoğulları ve Vali Turhan, Karesi Alışveriş Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışma öncesi yaptıkları konuşmalarda, kadın çiftçilere başarılar diledi. Finale, Osmaniye, Giresun, Çanakkale, Sivas, Antalya, Düzce, Eskişehir, Bitlis, Bingöl illerinden bölgelerinde birinci olan toplam 9 yarışmacı katıldı.

 

Bölgelerinde birinci olarak finale katılmaya hak kazanan 9 yarışmacıya, her biri 10 puan değerinde 20'şer soru yöneltildi. Reyhan Gümüş ile Düzce'den Halime Zengin, 16'şar soruyu doğru yanıtlayarak 160'ar puan kazandı.

 

Bu kişilerin yarışma puanlarının yüzde 75'i, proje puanlarının da yüzde 25'i hesaplandığında Gümüş 142, Zengin ise 139,5 puana ulaştı. Puanlama sonucu Gümüş birinci, Zengin ikinci, Osmaniye'den Hasret Lök ise 132,5 puanla üçüncü oldu.

 

Yarışmadan 10 bin lira para ve 50 bin lira hibe desteği kazanan Gümüş'e ödülleri ve hediyelerini, Turhan verdi. Zengin ile Lök de 50'şerbin lira hibe desteğiyle ödüllendirildi. Gelecek yıl Türkiye finali, Gümüş'ün birinciliğinden dolayı Eskişehir'de yapılacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir