• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adalet Bakanı Tekirdağ Cezaevini de görecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Cezaevlerinde yaşanan mağduriyet ve işkence iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu defa adres Tekirdağ 1 Nolu T Tipi cezaevi… İşlediği adli bir suçtan dolayı 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Suphi Solmaz`ın 25.05.2013 tarihinde cezaevi müdürü ve gardiyanlarca dövüldüğü iddia edildi.
 
Cezaevinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan hükümlü Suphi Solmaz`ın babası Mehmet Sait Solmaz, yaşananların sadece Tekirdağ Cezaevi ile sınırlı olmadığını daha önce de oğlu Suphi Solmaz`ın kaldığı Sakarya Ferizli L Tipi Cezaevi`nde İslami basın ve yayınları okuduğu için baskılara ve komplolara maruz kaldığını iddia etti. Baba Solmaz, "Oğlumun bu yaşadıklarından sonra başta Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere birçok kuruma dilekçe yazdım. En son girişimlerimizle oğlum Tekirdağ Cezaevi`ne nakledildi. Burada da onu esrarcı ve hırsızların olduğu koğuşa verdiler. Oğlum, `ne zaman namaz kılsam, Kur`an-ı Kerim okusam koğuşumda kalanlar alay edip İslam`a hakaret ediyorlar` diyor" şeklinde konuştu.
 
Buranın cumhurbaşkanı benim
Tekirdağ Cezaevine nakli yapıldıktan sonra burada da oğluna baskı ve tehditlerin devam ettiğini söyleyen baba Mehmet Sait Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı`ndan resmi yazılar gelmesine rağmen Suphi`yi başka bir koğuşa vermiyorlar. Buna karşın cezaevi yönetiminin verdiği cevap ise `elimizde başka koğuş yok` oluyor. Oğlum Suphi de cezaevi yönetimine defalarca dilekçe yazdı. Ama dilekçeler hep sonuçsuz kaldı. Bu dilekçelerden rahatsız olan cezaevi müdürü, Suphi`ye `buranın Cumhurbaşkanı da benim, Başbakanı da benim, burada bizim isteğimiz dışında hiç bir şey gerçekleşmez, her şey dilekçeyle hal olmuyor` diyerek ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunuyor. Bunun üzerine Suphi de bu küfür ve hakaretlere dayanamayıp karşılık veriyor."
 
Oğlum 15 gündür açlık grevinde
Cezaevinde yaşananlardan oğlunun kendisini arayarak haber verdiğini aktaran baba Solmaz, "Bu olayı öğrenir öğrenmez hemen cezaevine gittim. Cezaevi müdürü oğluma `psikolog doktorunun çağırdığını` söyleyerek koğuşun dışına çıkarmışlar ve yedi tane gardiyanla beraber darp etmişler. Vücudunu gördüğümde her tarafı morluklar içindeydi, sadece yüz bölgesi hariç darp edilmedik tarafı kalmamıştı. Bunun üzerine hemen cezaevi savcısıyla görüştüm. O da beni başsavcıya havale etti. Başsavcı derhal doktora çıkarılması için talimat vereceğini söyledi. Ama olayın üzerinden on beş gün geçmesine rağmen oğlum halen hastaneye götürülmedi. Suphi, bu olaydan sonra yani yaklaşık on beş gündür açlık grevine başlamış, oğluma bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?" diye sordu.
 
Daha hastaneye bile çıkarılmadı
Son olarak yetkililere çağrıda bulunan baba Mehmet Sait Solmaz, "Defalarca dilekçe yazıp durumu bildirmeme, hatta başsavcının verdiği talimata rağmen oğlum hastaneye çıkarılmış değil. Buradan yetkililere sesleniyorum: Oğluma zaten ceza verilmiş, bu ceza yetmiyor mu? Daha kaç defa cezalandıracaksınız oğlumu? Bu zulmü durdurmaları ve oğlumu darp edenler hakkında yasal işlem yapılması için tüm yetkilileri, görevlerini yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Cezaevi müdürü görüşmedi
İddialar üzerine görüşme talebinde bulunduğumuz Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü talebimizi reddetti. İddiaları sorduğumuz ismini vermek istemeyen bir cezaevi görevlisi ise, tüm iddiaları yalanladı. (Erkan Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir