• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Hasankeyf'te kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf Köylere Hizmet Götürme Birliğince SODES projeleri çerçevesinde yürütülen "Kumbaramdaki kitap projesi" Hasankeyf'te kurulan kitap fuarı çadırında; İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, İlçe Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Daire Amirleri, Öğretmen ve Öğrencilerin katılımları ile "Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor" sloganı ile fuar açılışı yapıldı.

Proje kapsamında Mart ayında ilçede görev yapan tüm öğretmenlere "kitap para" ile bin 900 öğrenciye kumbara dağıtıldı. Öğretmenler 3 ay boyunca derslerinde başarı gösteren örnek davranışlarda bulunan öğrencilere bu kitap paralardan vererek, Hasankeyf Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan ve 10-13 Haziran tarihleri arasında açık olan kitap fuarı ile öğrenciler kitap paraları karşılığında kitaplarını aldılar.

6 bini aşkın kitap içinden istediklerini alan öğrenciler, 10 Haziran Pazartesi günü kitap fuarı çadırında bulunan çocuk kitapları yazarı Tuncel Altınköprü ile sohbet ederek kitaplarını imzalattılar. Mevcut kitaplardan bin 900 öğrenciye toplam 4 bin 800 kitap dağıtılırken bin 200 kitapta okulların kütüphanelerine gönderildi.

Fuarın 2. Gününde, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve İlçe Kaymakamı Dilşad Taşkın eşliğinde beraberlerindekiler Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik Milli Eğitim Bakan danışmanları Halime Sevis Toros ve Halime Uslu ile birlikte çadırı ziyaret ederek, projenin uygulanmasından duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kitap Fuarı sonunda, okullarında en çok kitap para toplayan öğrenciler tablet bilgisayar ve MP4 ile ödüllendirilecekler. Dereceye girecek olan öğrenciler ödüllerini bugün karne heyecanı ile alacaklardır.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir