• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Referandumu Daha Önce CHP Önermiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, 6 Haziran`da yaptığı açıklamada Topçu Kışlası`nın yapımıyla ilgili Başbakan Erdoğan`ı referanduma davet etmişti.

"Referandum önerisini AK Parti`ye sunduk"

AK Parti hükümetine bir yeşil alanın imara açılmak istenmesi durumunda bunun referanduma götürülmesi konusunda bir yasal düzenleme yapılması önerisini götürdüklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Halk gidip oyunu kullansın. Madem demokrasi diyoruz halkın doğrudan karar verme mekanizması içinde olmasını istiyoruz. O zaman gelin bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halka güvenelim. Halk kentine sahip çıkacak ağacının kesilmesini parkının binaya dönüşmesini istemiyor" demişti.

CHP `DEN U DÖNÜŞÜ

Dün Gezi Parkı eylemcilerinden 11 kişilik heyetle görüşen Başbakan Erdoğan, konuyu referanduma götürme kararı almıştı. Başbakan`ın referandum çıkışının ardından CHP, 6 Haziran`daki fikrinden çark etti. Akif Hamzaçebi, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında referandumu değerlendirdi.

Taksim Gezi Parkı`nın herhangi bir şekilde referanduma sunulabilecek bir konu olmadığını söyleyen Hamzaçebi, "Taksim Gezi Parkı`na Topçu Kışlası yapalım mı yapmayalım mı şeklinde bir referandum, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise yapılamaz. Anayasa`nın 138. maddesi açıktır. Yasama, yürütme ve yargı organları ile idare yargı kararlarına uymak ve onun gereğini gecikmeksizin yerine getirmek zorundadır. Anayasa hükmü bu olduğu halde Taksim Gezi Parkı ile ilgili 6. İdare Mahkemesi`nin yürütmeyi durdurma kararı olduğu halde bu konuyu referanduma taşımayı düşünmek Anayasayı bilmemektir." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir